Prijs Mercedes EQC bekend

De prijs van de volledig elektrische Mercedes EQC 400 4Matic is bekend. Dat wil zeggen dat het vanaf dit moment mogelijk is om de elektrische Mercedes EQC online te configureren. De Mercedes EQC 400 4Matic heeft een prijs van 80.995 euro. Mercedes is onlangs gestart met de productie van de Mercedes EQC 400 4Matic.

Mercedes EQC bestellen

Op de Autosalon van Genève was de Mercedes EQC 400 4Matic al te bewonderen. Mercedes heeft nu ook de prijs van de Mercedes EQC 400 4Matic bekendgemaakt. De elektrische SUV heeft een vanafprijs van 80.995 euro. Deze prijs is inclusief de kosten voor het rijklaarmaken en de recyclingsbijdrage). Met deze vanafprijs is de Mercedes EQC 400 4Matic goedkoper dan de concurrentie waaronder de Audi e-tron en Jaguar I-Pace. Mercedes introduceert tevens de Limited Edition 1886, als eerbetoon aan de uitvinding van de automobiel. Mercedes heeft nog niets bekendgemaakt over de levertijd van de Mercedes EQC 400 4Matic.

Opvallend is dat de Mercedes EQC 400 4Matic online te configureren is, maar het is echter nog niet mogelijk om de elektrische auto daadwerkelijk te bestellen. Wij verwachten dat dit op korte termijn wel mogelijk zal zijn.

Interieur + design Mercedes EQC


‘De nieuwe EQC brengt elektrisch rijden naar een nieuw niveau’, aldus Mercedes. De Mercedes EQC 400 4Matic kenmerkt zich als een luxe, sportieve en 100% elektrische SUV. De Mercedes EQC 400 4Matic is standaard al zeer rijk uitgerust. Over elk detail heeft Mercedes nagedacht. De ontwerpers hebben de kleuren, sierdelen en bekledingsmaterialen exclusief voor het elektrische model ontworpen.

De elektrische auto van Mercedes is verkrijgbaar als standaarduitvoering of met AMG Line. De Mercedes EQC 400 4Matic heeft een black panel grille, LED-lichtstrook voor- en achter en een widescreen cockpit. Ook in het interieur is er keuze uit drie uitrustingslijnen: de standaarduitvoering, Electric-Art-interieur en AMG Line. De nieuwe EQC is onder andere voorzien van 19 inch velgen, privacy glass, schuifdak, stoelverwarming voor, bekleding in lederlook en een achteruitrijcamera.

Optioneel is het mogelijk om tegen een meerprijs van 1.162 euro de elektrische Mercedes EQC 400 4Matic te bestellen met een trekhaak.

Aandrijving Mercedes EQC

De elektromotor van de Mercedes EQC 400 4Matic bevindt zich aan de voor- en achteras. De accu is in de bodem van de auto ondergebracht. Dit betekent een lager zwaartepunt wat ten goede komt voor de wegligging van de auto. Mercedes geeft een garantie af middels een accucertificaat. Het accucertificaat is acht jaar geldig of tot een kilometrage tot 160.000 kilometer.

De Mercedes EQC 400 4Matic heeft een vermogen van 408 pk, gaat van 0 naar 100 in slechts 5,5 seconden en heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur.

Actieradius + opladen Mercedes EQC

De Mercedes EQC 400 4Matic krijgt een accucapaciteit van 80 kW. De actieradius van de Mercedes EQC 400 4Matic komt neer op 417 kilometer (WLTP). In de praktijk zal dit waarschijnlijk neerkomen op zo’n 355 kilometer.

Opvallend is dat de Mercedes EQC 400 4Matic niet 3-fase kan laden. Een enorm gemis, zeker gezien het feit dat de auto nog niet op de markt is uitgebracht. De elektrische auto kan 1-fase 32A laden. Het standaard laadvermogen van de boorlader is 7,4 kW. Dit betekent dat de auto binnen 12,5 uur weer volledig is opgeladen. Overigens kan de Mercedes EQC 400 4Matic wel snelladen met een maximaal snellaadvermogen van 110 kW. Binnen 40 minuten is de auto weer voor 80 procent opgeladen.

Bijtelling Mercedes EQC

De Mercedes EQC 400 4Matic zit boven de bijtellingsgrens van 50.000 euro. Dit betekent dat zakelijke rijders 4% bijtelling betalen over de eerste 50.000 euro en 22% over het resterende bedrag. De Mercedes EQC 400 4Matic heeft nettobijtelling van 380 euro per maand (belastingschaal 51,75%).

Mercedes EQC in productie

Mercedes is onlangs gestart met de productie van de Mercedes EQC 400 4Matic. De elektrische SUV wordt in de fabriek van Bremen ontwikkeld.

Mercedes EQC leasen

Heb je interesse in het leasen van de Mercedes EQC 400 4Matic? Vanaf dit moment is de elektrische auto online te configureren, echter is het nog niet mogelijk om de auto daadwerkelijk te bestellen. Wij verwachten dat dit op korte termijn wel mogelijk zal zijn.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *