Liveblog: Autosalon van Genève 2019

Het is zover! Vandaag en morgen zijn wij van Leaseblog.nl aanwezig tijdens de Autosalon van Genève. Het internationale auto evenement van het jaar is al toegankelijk voor de pers. Tijdens de Autosalon van Genève vinden er ieder jaar behoorlijk wat wereldpremières plaats. Dit jaar staat vooral in het teken van de volledige elektrische auto’s. Wij gaan vandaag live bloggen en houden je met foto’s op de hoogte van alle onthullingen.

Voor de autoliefhebbers is de Autosalon van Genève toegankelijk van 7 tot 17 maart in Palexpo, Zwitserland.

Audi Q4 e-tron


09.30 uur:

Dat de Autosalon van Genève in het teken staat van elektrische auto’s mag duidelijk zijn. We stuiten gelijk op de nieuwe Audi Q4 e-tron. Het gaat weliswaar om een conceptauto, maar de bedoeling is dat de elektrische SUV ook daadwerkelijk in productie gaat. De Audi Q4 e-tron heeft absoluut gelijkenissen met zijn grote broer de Audi e-tron. De Audi Q4 e-tron krijgt een accupakket van 82 kWh, waar je volgens de WLTP-testnorm 450 kilometer ver mee kunt komen. Vol trots vertelt Audi’s wereldwijde CEO Bram Schot over de officiële onthulling van de Audi Q4 e-tron.

Honda e-Protoype

10.00 uur:

Het moment was daar: het werelddebuut van de 100% elektrische Honda was daar: de Honda e-Protoype. Honda heeft zich voor deze elektrische auto laten inspireren door de Honda Civic. Het design van de Honda e-Prototype is retro met een sportieve uitstraling. Honda geeft aan dat je meer dan 200 kilometer kunt rijden op een volle lading. Tevens moet het mogelijk zijn om de auto te kunnen snelladen. De elektrische auto kun je nog niet bestellen, maar het is wel mogelijk om de Honda e-Prototype alvast te reserveren via de website van Honda.

Polestar 2

11.00 uur:

Daar was ‘ie dan: de Polestar 2. Zoals je kunt zien, is er veel belangstelling voor de volledig elektrische Polestar 2. Deze veelbelovende auto moet de concurrentie aangaan met de Tesla Model 3. De Polestar biedt voldoende ruimte. De auto zal hetzelfde 75 kWh accupakket krijgen als de Tesla Model 3. Volgens de WLTP-testnorm komt de actieradius neer op zo’n 500 kilometer. De Polestar 2 wordt beschikbaar in de Launch Edition en krijgt een vanafprijs van 59.000 euro. In 2020 gaat de elektrische Polestar 2 in productie.

Peugeot e-208

11.30 uur:

Peugeot heeft tijdens het evenement ook een wereldprimeur te pakken. De 100% elektrische Peugeot. Wij waren zeer benieuwd naar de Peugeot e-208. Wat een plaatje! De elektrische Peugeot met een accupakket van 50 kWh is stoer en compact. De Peugeot e-208 schept hoge verwachtingen met een 3-fase aansluiting, een app, de auto kan snelladen en krijgt een actieradius van 340 kilometer (WLTP). Begin 2020 gaat de elektrische Peugeot in 2020 in productie.

Concept car Ami One

12.00 uur:

Deze ‘futuristische’ auto is niet het standaard type auto die je zomaar op de weg tegenkomt, maar wij wilden deze tweezits toch even graag met jullie delen. De Concept Car Ami One is een volledig elektrische auto van Citroën. Met deze auto wil Citroën laten zien dat zij bezig zijn met (elektrische) mobiliteit toegankelijk maken voor iedereen. Er is ook geen rijbewijs nodig voor deze tweezits.

Mercedes EQC 400 Matic


13.00 uur:

Deze prachtige 100% elektrische Mercedes mag ook niet aan dit lijstje ontbreken. De Mercedes EQC 400 Matic heeft een elegant design zoals we van Mercedes gewend zijn. De elektrische auto heeft een accupakket van 80 kWh, wat neerkomt op een actieradius van ruim 400 kilometer (WLTP).

Seat el-Born

14.00 uur:

Voor Seat is de Autosalon van Genève hét moment om de eerste 100% elektrische auto van het automerk met het publiek te delen. De Seat el-Born beleeft zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Genève. De Seat el-Born krijgt een accupakket van 64 kWh en een actieradius van 420 kilometer (WLTP). Seat geeft aan dat het mogelijk is om met een 100 kW DC-supercharger te snelladen. Binnen 47 minuten moet de elektrische auto weer voor 80% zijn opgeladen. In 2020 wordt de elektrische Seat op de Nederlandse markt uitgebracht.

Skoda Vision iV

14.30 uur:

Daar stond ‘ie dan: de Skoda Vision iV. De 100% elektrische (concept)auto van Skoda. De auto is zeker niet te missen in de opvallende kleur Acid Yellow. Het is nog even wachten op de elektrische Skoda. Het automerk start in 2020 met de productie van de Skoda Vision iV. Skoda heeft nog niets bekendgemaakt over het daadwerkelijke accupakket. Wat wij wel weten is dat je met deze elektrische auto zo’n 500 kilometer kunt rijden. Mocht je nog naar de Autosalon van Genève toegaan, dan is het zeker een aanrader om even te gaan kijken bij deze elektrische Skoda.

RB15 van Max Verstappen

15.30 uur:

Tijdens onze EV zoektocht kwamen wij ook de ‘bescheiden’ raceauto (RB15) van Max Verstappen tegen. Niet echt leasenieuws, maar deze auto wilden wij jullie toch niet onthouden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *