Elektrische Peugeot e-208

Peugeot heeft de nieuwe Peugeot 208 officieel geïntroduceerd. Naast een nieuw design en interieur komt Peugeot met een elektrische variant. De Peugeot e-208. De elektrische auto krijgt een accupakket van 50 kWh. De elektrische Peugeot krijgt een actieradius van 340 kilometer (WLTP), heeft een 3-fase aansluiting en kan snelladen. De 100% elektrische Peugeot wordt begin 2020 in Nederland verwacht.

Elektrische auto voor Peugeot

De Peugeot e-208 is een volledig elektrische auto van Peugeot. De auto krijgt een 50 kWh accupakket en bevindt zich onder de laadvloer van de auto. Peugeot geeft de garantie af dat het accupakket van de elektrische auto gedurende 8 jaar of minimaal 160.000 kilometer minimaal 70% van het accupakket blijft behouden. De elektrische auto heeft een vermogen van 136 pk.

De elektrische Peugeot oogt sportief en heeft hetzelfde interieur als de nieuwe Peugeot 208 met diesel- of benzinemotor. Het interieur van de nieuwe Peugeot ziet er strak en ‘clean’ uit. Het interieur van de Peugeot e-208 wordt gekenmerkt door het ‘i-Cockpit 3D’. De elektrische auto krijgt een 10 inch HD touchscreen, head-up display, en in het gezichtsveld van de bestuurder wordt er informatie geprojecteerd. Via het HD touchscreen krijg je allerlei informatie te zien over onder andere de actuele range en rijmodus. De elektrische auto heeft drie verschillende rijstanden: normaal, sport en economisch. De laatste rijstand is met name bevordelijk voor de range van de elektrische auto.

Actieradius + opladen elektrische Peugeot e-208

De elektrische Peugeot krijgt een actieradius van 340 kilometer (WLTP). In de praktijk zal de actieradius neerkomen op ruim 250-280 kilometer. Een enorm pluspunt aan de elektrische Peugeot is dat de auto is voorzien van een 3-fase aansluiting. Dit wordt bijvoorbeeld enorm gemist bij de Hyundai Kona Electric. De elektrische auto is thuis op te laden (16 uur), via openbare oplaadpunten (binnen 5.15 uur bij 11 kW, binnen 8 uur bij 7.4 kW) en binnen een halfuur is de auto weer voor 80% volgeladen bij een snellader van 100 kW.

App van Peugeot

Iets wat de elektrische rijders bij de Hyundai Kona Electric missen is een app om onder andere de actuele laadstatus van de elektrische auto te bekijken. Hier heeft Peugeot wel aan gedacht. Peugeot komt met een MyPeugeot App. Deze app maakt het mogelijk om de actuele laadstatus te bekijken, geeft informatie over het energieverbruik en daarnaast kun je heel gemakkelijk via de app een laadsessie starten, stoppen of instellen. Bovendien kun je via de app de elektrische auto voorverwarmen. Ideaal met de winterse temperaturen, er hoeft geen krabber meer aan te pas te komen.

Prijs + bijtelling Peugeot e-208

Over de prijs heeft Peugeot tot nu toe nog niets bekendgemaakt. De geschatte vanafprijs van de Peugeot e-208 zit rond de 32.500 euro. Als je een Peugeot e-208 wilt gaan leasen dan betekent dit 4% bijtelling over het gehele bedrag. In 2019 betaal je namelijk 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro en 22% over het resterende bedrag.

Peugeot e-208 leasen

Wil je graag een volledig elektrische Peugeot e-208 leasen? De Peugeot e-208 gaat in 2020 in Nederland in productie. Wanneer de elektrische auto precies zijn marktintroductie maakt is op dit moment nog onduidelijk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *