Maak kennis met de Polestar 2

Daar is ‘ie dan eindelijk: de Polestar 2. Polestar heeft zojuist de 100% elektrische auto onthuld. Het publiek kan kennis maken met de Polestar 2 tijdens de Autosalon van Genève (7 – 17 maart). In 2020 gaat de Polestar in China in productie. De Polestar 2 krijgt een accupakket van 75 kWh waar je 500 kilometer ver mee kunt rijden op basis van de WLTP-testnorm. In 2020 gaat de Polestar 2 in China in productie.

Met een vanafprijs van 59.900 euro (Launch Edition) wil Polestar de concurrentie met de Tesla Model 3 aangaan. Wij zijn heel benieuwd naar de Polestar 2 en of hij mee kan komen met de andere premium elektrische auto’s.

Polestar gaat volledig elektrisch met de Polestar 2

Polestar, die gedeeltelijk valt onder Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding, wil zich onderscheiden in de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. De Polestar 2 is een volledig elektrische auto met een accupakket van 72 kWh. De elektrische auto komt goed van zijn plek: met een vermogen van 408 pk gaat de auto 0 naar 100 in minder dan 5 seconden.

Polestar 2 versus Tesla Model 3

In de eerste 12 maanden komt Polestar met een Launch Edition. Hier hangt een prijskaartje aan van 59.900 euro. Dit is vergelijkbaar met de vanafprijs van de Tesla Model 3, hiermee heeft is de Polestar 2 op zowel prijs- als range gebied vergelijkbaar met de Model 3. Dat is niet gek: Polestar wil met deze elektrische auto de concurrentie met de Tesla Model 3 aangaan. Wij zijn zeer benieuwd of dit ook daadwerkelijk in de praktijk gaat lukken.

Interieur + design Polestar 2

De Polestar 2 is sportief en opvallend aan het design zijn de doorlopende achterlichten. Dit zorgt voor een mooi effect. De auto is tevens voorzien van een panoramisch dak. De Polestar 2 heeft een 11 inch touchscreen en een infotainmentsysteem ondersteunt door Android. De auto beschikt over verschillende Google hulpsystemen waaronder de Google Assistent, Google Maps en Google Play Store.

Actieradius + opladen Polestar 2

De auto krijgt een actieradius van 500 kilometer (WLTP) In de praktijk zal dit neerkomen op ruim 400 kilometer. Uiteraard is dit afhankelijk van de weersomstandigheden en rijstijl.

Polestar is daarnaast bezig met verschillende partijen om het laden van de elektrische auto nog gemakkelijker te maken.

Polestar 2 leasen

Heb je interesse in het leasen van een Polestar 2? De Polestar gaat in China in 2020 in productie. De eerste 12 maanden komt Polestar met een Launch Edition. Deze krijgt een vanafprijs van 59.900 euro. Daarna volgt een goedkopere versie van 39.900 euro. De Polestar 2 is via de website van Polestar alvast online te configureren en reserveren.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *