Hyundai introduceert oplaadsysteem op zonne-energie voor elektrische auto’s

Gisteren maakte Hyundai bekend zonne-energie te gebruiken voor het opladen van elektrische auto’s. Het automerk wil zonnepanelen in het dak of op de motorkap gaan plaatsen om de elektrische auto optimaal op te laden. Hyundai ontwikkelt hiervoor een drietal oplaadsystemen. De oplaadsystemen wil Hyundai in een aantal elektrische modellen in 2019 gaan implementeren.

Oplaadsysteem op zonne-energie voor elektrische auto’s

Hyundai gaat drie oplaadsystemen voor elektrische auto’s ontwikkelen. Het eerste oplaadsysteem is een siliconen zonnepaneel. Deze is bevestigd op het dak van de elektrische auto en laadt 30 tot 60 procent gedurende de dag.

Het tweede oplaadsysteem is een iets anders verhaal. De semi-transparante zonnepaneel kan geplaatst worden op een auto met een verbrandingsmotor en tegelijkertijd als panoramisch schuifdak dienen.

Het laatste oplaadsysteem is een lichtgewicht met flexibele zonnecellen. Deze zonnecellen worden verwerkt in de motorkap of op het dak van de elektrische auto. Niet geheel zonder reden, want hierdoor wordt de batterij maximaal opgeladen. Dit oplaadsysteem bestaat niet alleen uit een zonnepaneel, maar ook uit een batterij en regulator. De zonnepanelen zorgen ervoor dat het licht wordt omgezet in elektriciteit om de batterij op te laden. Een zonnepaneel zet op een zonnige dag 100 watt om naar 100 Wh elektrische energie.

‘In de toekomst verzorgen verschillende elektrische systemen de energietoevoer in auto’s. Dit transformeert de auto’s tot rijdende energiecentrales die actief stroom opwekken. De auto verandert van een energieverbruiker in een energieopwekker.’ Aldus Jeong-Gil Park, Executive Vice President Engineering Design Division van Hyundai.

Introductie nieuwe oplaadsysteem in 2019

Het nieuwe oplaadsysteem introduceert Hyundai in 2019. Deze EV-plannen in combinatie met de Hyundai Kona Electric, Hyundai IONIQ en de waterstofauto Hyundai NEXO laten zien dat het automerk volop bezig is met elektrisch rijden. Juist voor de zakelijke rijder zijn deze 100% elektrische auto’s zeer interessant vanwege de 4% bijtelling over de volledige cataloguswaarde in 2018.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *