Eerste elektrische auto van SEAT in 2020

Als wij de autofabrikanten moeten geloven, dan is 2020 echt het jaar van de elektrische auto. Op de jaarlijkse persconferentie in Barcelona kondigde de topman van SEAT, Luca de Meo, aan dat wij in 2020 de eerste 100 procent elektrische auto van SEAT kunnen verwachten. Deze 100% elektrische SEAT heeft nog geen naam gekregen.

100 procent elektrische SEAT in 2020

SEAT heeft aangekondigd tot 2020 iedere zes maanden een nieuw model op te markt te willen uitbrengen. Het Spaanse automerk begint in 2018 met de Seat Tarraco en de CUPRA Ateca. 2020 wordt het jaar van de elektrische auto voor SEAT. De verwachting is dat SEAT de elektrische auto in de Duitse fabriek in Zwickau gaat bouwen. SEAT geeft aan dat deze volledig elektrische auto een actieradius van 500 kilometer krijgt. De autofabrikant gaat de concurrentie aan met andere elektrische auto’s vanwege de gunstige actieradius en een concurrerende vanafprijs.

Nog naamloze e-SEAT

De 100% elektrische SEAT zal uitgerust zijn met tal van opties waaronder connectiviteits- en infotainmentsystemen en de auto biedt de mogelijkheid om autonoom niveau 2 te rijden. De elektrische SEAT zal op het MEB-platform staan. Het MEB-platform is een platform speciaal door Volkswagen ontwikkeld voor de bouw van elektrische auto’s. Naast Volkswagen gaan nu ook de andere autofabrikanten van dit platform gebruikmaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Audi.

Plug-in hybride SEAT Leon

Naast de 100 procent elektrische auto, komt SEAT in 2020 ook met een plug-in hybride van de nieuwe SEAT Leon. Deze plug-in hybride SEAT Leon kan ongeveer 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Ook de plug-in hybride SEAT Leon zal in 2020 haar debuut gaan maken en kunnen wij vanaf dat moment ook in de showrooms verwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *