Elektrisch rijden met Renault Zoe tijdens Dutch Design Week 2018

Van 20 tot 28 oktober vindt de Dutch Design Week 2018 plaats in Eindhoven. Het internationale designevenement trekt jaarlijks zo’n 335.000 bezoekers. Tijdens dit evenement laat Renault Nederland het publiek op ludieke wijze kennismaken met het elektrisch rijden. Er worden maar liefst 45 volledig elektrische Zoe’s als ‘Design Rides’ ingezet om het publiek volledig elektrisch te vervoeren.

Praktijkervaringen met elektrisch rijden door Renault Zoe

Renault Nederland, partner van de Dutch Design Week 2018, heeft ervoor gekozen om tijdens het evenement 45 Renault Zoe’s beschikbaar te stellen. Ieder jaar wordt het publiek in de zogeheten ‘Design Rides’ vervoerd. Voor het eerst dit jaar zijn de Design Rides volledig elektrisch. Een slimme zet van het automerk om het publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het elektrisch rijden. Tijdens de Dutch Design Week 2018 worden er zo’n 18.000 ritten in de Renault Zoe’s gereden.

Renault Zoe opladen

Renault Nederland zorgt ervoor dat de Renault Zoe’s iedere dag voor het evenement weer volledig zijn opgeladen. Het automerk heeft hiervoor speciaal 40 laadpalen in Eindhoven beschikbaar gesteld. Na het evenement worden de Renault Zoe’s opgeladen via 40 laadpalen. De Renault Zoe heeft een actieradius van 400 kilometer (NEDC). In de praktijk zal dit neerkomen op ongeveer 250 kilometer.

Renault Zoe als Design Ride

Renault Nederland en de Dutch Design Week zijn helemaal ‘ready to go’ om de bezoekers in de Renault Zoe’s te vervoeren. De 45 Renault Zoe’s worden als een soort van ’taxi-dienst’ tijdens het evenement ingezet. Zo krijgen bezoekers de mogelijkheid om meer dan 100 DDW-locaties te bezoeken. Wat ons betreft een prachtig initiatief. Een milieubewuste keuze en tegelijkertijd kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met het elektrisch rijden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *