Eerste elektrische auto die je niet hoeft op te laden

Sono Motors, een Duitse start-up gevestigd in München, is volop bezig met de ontwikkeling van de eerste, volledig elektrische auto die je niet hoeft op te laden. De volledig elektrische auto, de Sion, heeft 330 zonnecellen waarmee de Sion zelfvoorzienend is en en met behulp van de zon zelf oplaadt. Sono Motors start in 2019 met de productie van de Sion.

Actieradius Sion

Sono Motors is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van de Sion. Vanwege het prachtige weer van de afgelopen tijd is de testfase met de Sion in een stroomversnelling gegaan. Door de 330 zonnecellen en met behulp van de zon is het niet nodig om de elektrische auto op te laden. De zonnecellen bevinden zich op het dak, de motorkap en de zijkant van de auto. De batterij van de elektrische auto wordt onderweg opgeladen. Als de zon flink schijnt kun je tijdens het rijden 30 kilometer extra range erbij krijgen. Het is ook mogelijk om de Sion via het stopcontact, een laadbox, openbare laadpunten en via snellaadstations op te laden. Je kunt de elektrische auto opladen met 3,7 kW (AC) 11 kW (AC) en 50 kW (DC).

De Sion heeft een accupakket van 35 kWh en een actieradius van ongeveer 250 kilometer. De volledig elektrische auto heeft een vermogen van 109 pk, heeft een topsnelheid van 140 kilometer per uur en gaat van 0 naar 100 in slechts 9 seconden. Ondanks het uitgebreide laadinfrastructuur in Nederland en in het buitenland, hoef je de Sion niet op te laden. Eventuele belemmeringen worden hiermee weggehaald.

Design + interieur Sion

De Sion heeft een opvallend design met de 330 zonnecellen verdeelt over de zijkanten, de motorkap en het dak. Wat betreft het interieur hebben de ontwerpers het simpel gehouden, daarentegen is de elektrische auto wel van alle gemakken voorzien met onder andere een infotainmentsysteem en een wel heel bijzonder luchtfiltering systeem. De ontwerpers hebben hiervoor gebruik gemaakt van mos in het dashboard. Dit levert absoluut een uniek gezicht op zodra je de auto instapt.

Sion: vanafprijs + productie in 2019

De interesse voor de Sion is nu al enorm. Inmiddels zijn er 6686 auto’s gereserveerd. De elektrische auto is via de website van Sono Motors alvast te reserveren. Opvallend is de prijs van de Sion. Voor slechts 16.000 euro heb je een volledig elektrische auto met een accupakket van 35 kWh. Dit is vergelijkbaar met de Renault Zoe. De vanafprijs van 16.000 euro is exclusief de batterij. Voor 4.000 euro extra wordt de Sion met batterij geleverd. Overigens is de batterij ook maandelijks te huur. Sono Motors start in 2019 met de productie van de Sion.

4 reacties

  1. Klaas Feenstra op zegt:

    Je kunt met die 330 cellen ongeveer 1KWp opwekken, als je alle kanten van de auto aan maximale zonintensiteit kunt blootstellen. Dat is nooit het geval. Je mag blij zijn als je ca 35% daadwerkelijk opbrengst hebt. Het opladen van het accupakket kost dan 115 intensieve zonuren, dus zeg ongeveer 20 dagen opladen. En daar kun je ongeveer 250 km op rijden. Dat komt dan neer op gemiddeld 12,5 km per dag en geen 30. En dan moet het ook nog hoogzomer zijn en geen schaduw op de auto, want anders is het nog minder….
    Leuke gadget, maar niet meer dan dat. Aardig boodschappenkarretje als je verder niet wilt bijtanken.

  2. Arnold Groot op zegt:

    Hahahaha…. een perpetuum mobile! Er is weer iemand ingetrapt. Jongens, blijf nou even bij de les. Voor een verbuik van 110 pk ofwel 80 kW is ongeveer 800 m2 aan zonnepanelen nodig. Dat past niet op deze bolide. Het artikel geeft het ook een beetje aan: “tijdens het rijden kun je 30 km extra range krijgen”. Wel oppassen voor die wolk, trouwens.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *