Contactloos betalen opladen elektrische auto

Een goede laadinfrastructuur en het gemak van het opladen van een elektrische auto is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de EV-markt. Vanaf nu is het mogelijk om een laadsessie te starten en contactloos te betalen met je pinpas of creditcard. Laadoplossingenaanbieder Allego heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Visa en Shell. Elektrische rijders kunnen via het zogeheten NFC betaalsysteem contactloos betalen bij Allego laders. Het nieuwe betaalsysteem is als eerste uitgerold bij een Allego snellader bij het Shell Holloway servicestation in Londen. Helaas is het nieuwe betaalsysteem nog niet beschikbaar in Nederland, maar Allego geeft aan dit vanaf 2019 bij iedere Allego lader standaard mogelijk is.

Contactloos betalen met Allego

Als elektrische rijder staat het betaalgemak erg hoog aan je prioriteitenlijstje. Tot dusver was je nergens zonder een laadpas of een app waarmee je kunt betalen. Vanaf nu kun je bij Allego-laadpalen een laadsessie starten en meteen contactloos betalen met je pinpas en creditcard, ideaal! Het laden wordt hierdoor nog gemakkelijker en eenvoudiger gemaakt. Het nieuwe betaalsysteem wordt mogelijk gemaakt via NFC. NFC staat voor Near-Field Communication, deze technologie maakt het mogelijk om contactloos te betalen. Hoe werkt het contactloos betalen in de praktijk? Het werkt heel simpel, je houdt je pinpas of creditcard tegen de betaalterminal van de Allego lader en je laadsessie start direct. Na je laadsessie kun je meteen de kosten bekijken.

Visa, Allego en Shell vinden het belangrijk om het betaalproces voor elektrische rijders nog gemakkelijker te maken. ‘De nieuwe betaaloplossing bij onze laders is essentieel om elektrische rijders meer gemak en prijstransparantie te bieden. Dankzij de samenwerking met Visa, konden we de inzet van de betaaldiensten bij onze laders versnellen. Dit een stap die het laden van een elektrische auto gemakkelijker en toegankelijker maakt voor al onze klanten’, aldus Anja van Niersen, CEO van Allego.

Wat ons betreft een mooie stap in de goede richting, het betaalproces voor elektrische rijders nog gemakkelijker maken. Geen lange registratieprocessen meer, een kwestie van je pinpas of creditcard voor de betaalterminal houden en voila! Wij zijn heel erg benieuwd wanneer de nieuwe betaalmethode in 2019 in Nederland beschikbaar wordt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *