Allego opent snellaadplein in Eindhoven

Gisteren opende Allego, een bedrijf dat gespecialiseerd is in laadoplossingen voor elektrische auto’s, een snellaadplein in Eindhoven. Het snellaadplein beschikt over maar liefst vijftig snellaadpunten: de High Power Chargers met een laadvermogen tot 350 kW. Met deze ‘liquid cooled’ High Power Chargers is het mogelijk om binnen vijf minuten voor 100 kilometer op te laden. Eerder realiseerde Allego al een dergelijk snellaadplein in Duitsland. Allego zet met dit snellaadplein een enorme stap richting de uitbreiding van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s in Nederland.

Opladen via de High Power Chargers

Het snellaadplein, genoemd de ‘Green Zone’, is vlakbij het Van der Valk hotel Eindhoven aan de A2/A67 gevestigd. Onder de vijftig snelladers zijn er maar liefst 24 snelladers beschikbaar voor Tesla rijders. Er zijn 16 oplaadpunten die een laadvermogen van 22 kW beschikbaar hebben.

De elektrische rijders kunnen in de toekomst hun geluk niet op, want er zijn vier snelladers waarbij je gebruik kunt maken van de High Power Chargers met een laadvermogen tot 350 kW. Overigens is dit op dit moment nog niet voor iedere elektrische auto weggelegd, maar Allego speelt hiermee in op de behoefte voor de toekomst. Automerken werken er momenteel hard aan om volledig elektrische auto’s te produceren met meer laadvermogen. Daarnaast beschikt het snellaadplein ook over snelladers tot een laadvermogen van 50 en 11 kW. Met iedere elektrische auto is het dus mogelijk om bij de Green Zone op te laden.

Anja van Niersen, CEO Allego: We zijn trots dat we op zo’n A-locatie onze modernste generatie  laadoplossingen mogen aanbieden en dat Eindhoven de eerste locatie is van het MEGA-E high power charging netwerk dat we in Europe realiseren. De nieuwe generatie elektrische auto’s kunnen in vijf minuten honderd kilometer bereik laden.

Laadinfrastructuur in Nederland

Met deze vijftig snelladers laat Allego zien dat het elektrisch rijden enorm gestimuleerd wordt en het momenteel hard gaat met de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Niet alleen bedrijven zoals Allego spelen in op een elektrische toekomst, maar ook automerken komen met steeds betere elektrische auto’s. De elektrische auto is voor de zakelijke rijder zeer interessant vanwege de lage 4% bijtelling en vanwege het feit dat het een milieubewuste keuze is. Wij zijn fan en zijn benieuwd wat de toekomst ons brengt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *