Elektrische auto binnen vijf minuten opladen door ultrasnellaadstation

Op 21 december 2017 is het eerste openbare ultrasnellaadstation in Duitsland gelanceerd. De ultrasnelladers met toekomstgerichte laadtechnologie zorgen ervoor dat je binnen vijf minuten voor 100 kilometer je elektrische auto hebt opgeladen. Allego, een organisatie die laadoplossingen en laadinfrastructuur ontwikkelt, zet hiermee volledig in op EV’s.

Eerste openbare snelladers in Europa

Het ultrasnellaadstation beschikt over een aantal snelladers die aangesloten zijn bij een grensoverschrijdend netwerk. De organisatie werkt hard aan de uitbreiding van dit netwerk, door 21 snelladers te plaatsen in landen zoals Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Het ultrasnellaadstation maakt het voor toekomstige elektrische auto’s, die geschikt zijn voor de langere afstanden, mogelijk om binnen vijf minuten 100 kilometer op te laden.

Locaties van de oplaadpunten

Waar kun je de ultrasnelladers tegenkomen? In Neder-Franken aan de A3 in Kleinostheim, bij de afrit van Afschaffenburg-West, bij Saaläcker Straße, zijn vier laders geplaatst. Deze kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s van 175kW opladen. Om in de toekomst sneller te kunnen laden en 350kW aan te kunnen, worden in het voorjaar van 2018 twee laadpalen opgewaardeerd.

Elektrische auto’s in 2018

De verwachting is dat de elektrische auto op den duur niet meer weg te denken is uit het Nederlandse straatbeeld. Autoproducenten gaan steeds meer inzetten op EV’s. Audi gaat in 2018 haar eerste elektrische auto op de markt brengen, Volkswagen gaat in de elektrische auto investeren en Volvo wil vanaf 2019 geen auto’s meer uitbrengen die alleen nog maar op brandstof rijden. Lees hier verder over het aantal elektrische auto’s in 2017 en de verwachting voor 2018.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *