Allego en GIREVE geven toegang tot 12.000 laadpunten in Europa

Er komen meer laadpunten in Europa, en ze worden eenvoudiger om te gebruiken! Bedrijven Allego en GIREVE gaan een samenwerking aan om klanten van GIREVE toegang te geven tot de laadinfrastructuur van Allego. Allego’s laadnetwerk van 12.000 laadpunten is hierdoor toegankelijk voor een nog groter aantal EV-rijders in Europa.

Samenwerking laadpunt aanbieders

Door een samenwerking tussen verschillende laadpunt aanbieders te realiseren moet het mogelijk worden om eenvoudiger op te laden. Momenteel moeten EV-rijders nog van verschillende Apps gebruik maken, afhankelijk van welk laadpunt ze willen gebruiken. Het doel van Allego en GIREVE is om een laadnetwerk te creëeren dat dat overal en op elk moment toegankelijk is. Dit willen ze doen door de verschillende aanbieders met elkaar de verbinden en toegang te geven tot het netwerk van laders. In hun ogen is dit essentieel voor de uitrol van elektrische mobiliteit in Europa. Wellicht hebben ze even over de grens gekeken bij Noorwegen, waar om de 25 kilometer aan de snelweg een laadpunt beschikbaar is.

12.000 AC- en snellaadpunten in Europa

Met een laadinfrastructuur van meer dan 12.000 AC- en snellaadpunten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk is Allego een van Europa’s grootste aanbieders van laadoplossingen. In de zomer van 2018 opende het bedrijf zijn eerste ‘liquid cooled’ High Power Charger (350 kW). In totaal moeten er 322 van deze ultrasnelladers in Europa geplaatst worden. In theorie kan je met een dergelijke lader 5,83 kW per minuut opladen! Momenteel zijn er nog geen auto’s beschikbaar waarvan de batterij dit aan kan. Wanneer dit in de toekomst wel een mogelijkheid is, zou een auto met een 75kWh accu in 10 minuten van 0 – 80% kunnen laden. Ook bouwen ze 39 laadhubs rond Europese steden, met zowel snelladers als ‘normale’ laadpalen.

Gebruikservaring EV-rijders verbeteren

Het is belangrijk dat de gebruikservaring van EV-rijders continu verbeterd wordt. Meer gemak bij het opladen, sneller opladen en een verbeterde laadinfrastructuur kunnen hier aan bijdragen. Naar verwachting zal dit de acceptatie en het gebruik van elektrische auto vergroten, aangezien er meer faciliteiten beschikbaar zijn. Opladen moet zoveel mogelijk op tanken lijken: Bij elk tank station mogelijk, stekker er in, kop koffie en weer op weg.

Schone, duurzame en groene toekomst

De CEO van Allego, Anja van Niersen, zegt het volgende over de samenwerking met GIREVE: “Wij zijn ervan overtuigd dat sterke samenwerkingen, zoals die met GIREVE, de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de gebruikerservaring van e-rijders verbetert. Het is een belangrijke stap in de overgang naar e-mobiliteit en een schonere, groenere en duurzamere toekomst”

Bruno Lebrun, CEO van GIREVE zegt het volgende over hun visie: “GIREVE wil een langetermijnpartner zijn van laadpunt-exploitanten en bedrijven die zich inzetten voor e-mobiliteit in Europa. Door hen onze roamingdiensten en -tools aan te bieden kunnen onze partners e-rijders voorzien van e-mobiliteitsdiensten.”


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *