Nederland telt de meeste laadpalen in Europa in 2019

In Nederland staan de meeste laadpalen. Nederland bezet 28 procent van het totaal aantal laadpalen in Europa. Daarmee heeft Nederland, net zoals vorig jaar, wederom het grootste marktaandeel. Van de 100.000 laadpalen in Europa, staat 76 procent in de vier landen Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Dat blijkt uit een recent onderzoek van European Automobile Manufacturers Associaton (ACEA).

Aantal laadpalen in Nederland

Eind juni telde Nederland in totaal 40.957 laadpalen en 1.309 snellaadpalen. Elektrisch rijden wordt steeds belangrijker in Nederland. Gerenommeerde automerken brengen elektrische auto’s uit en er wordt steeds meer geïnvesteerd in de uitbreiding van de laadinfrastructuur in Nederland. Als je kijkt naar het totaal aantal laadpalen in Europa, dan vertegenwoordigd Nederland met 28 procent het grootste deel. Nederland wordt met het meeste aantal laadpalen gevolgd door Duitsland met 22 procent, Frankrijk met 14 procent en tot slot heeft het Verenigd Koninkrijk 14% van het totaal aantal laadpalen in Europa.

Laadinfrastructuur in Nederland

Als je kijkt naar de ontwikkeling van de laadpalen in Nederland, dan is het aantal laadpalen in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Voor jouw beeldvorming; in 2016 telde Nederland in totaal 25.998 openbare oplaadpunten en 612 snellaadpalen. Als we kijken naar de verdeling van de laadpalen in Nederland, dan staan de meeste laadpalen in de randstad. Rotterdam heeft in totaal 2562 laadpalen, in Utrecht staan er 1539 laadpalen, Den Haag telt 2471 laadpalen en Haarlemmermeer heeft in totaal 1009 laadpalen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *