Volledig elektrische Opel Corsa komt in 2020

In 2019 zal in het Spaanse Zaragoza de nieuwe Opel Corsa van de band af rollen. Het gaat al om de zesde generatie van de succesvolle Corsa. Leuk is dat in 2020 er ook een volledig elektrische Opel Corsa komt. Ook deze volledig elektrische Opel Corsa zal in Zaragoza worden geproduceerd. Dit maakte Opel deze week bekend in een persbericht.

In Zaragoza is er al veel ervaring met het bouwen van de Opel Corsa, de fabriek doet dit namelijk al sinds 1982. Inmiddels zijn er al meer dan tien miljoen auto’s van de band afgerold.

Volledig elektrische Opel Corsa

Na de Opel Ampera-e, wordt de Opel Corsa de tweede volledig elektrische auto van Opel. Kijken we naar de specificaties van de Opel Ampera-e, vorig jaar geïntroduceerd, dan is dit veelbelovend. De Opel Ampera-e heeft namelijk een actieradius van maar liefst 520km (NEDC), wat in de praktijk neerkomt op ongeveer 350km. Hiermee was de auto een groot succes, met name onder zakelijke rijders, alleen kampte het merk wel met leverproblemen.

Er zijn nog geen specificaties bekend van de nieuwe volledig elektrische Opel Corsa. Wellicht komen we later dit jaar meer te weten, als er ook meer bekend wordt over de volledig elektrische Peugeot 208 en de Citroën DS3 (net als Opel ook onderdeel van de Groupe PSA). Beide volledig elektrische auto’s komen al in 2019 op de markt.

Toekomstplannen Opel/Vauxhall

Kijken we naar het portfolio van Opel/Vauxhall samen, dan is de Opel Corsa een van de vier volledig elektrische modellen van de Groupe PSA. Volgens het strategisch plan ‘PACE!’, zullen alle personenauto’s van Opel/Vauxhall vanaf 2024 verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische variant.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *