Eerste testritten Tesla Model 3

Afgelopen week was een belangrijke voor Tesla. Naast het uitleveren van de eerste Model 3 aan een klein groepje, kon een aantal genodigden ook een testrit maken met de jongste en kleinste Tesla uit de familie. Ondanks dat de auto niet uitgebreid getest kon worden op het afgesloten terrein, waren de eerste indrukken goed. 

Het is gemakkelijk om te vergeten hoe belangrijk de Model 3 is. Al sinds de aankondiging doet het model de harten van veel mensen sneller kloppen, ook die van de concurrenten. Want was de auto in eerste instantie de enige optie voor de budget-bewuste elektrische rijder, nu valt er genoeg te kiezen. Toch zal de Tesla voor veel mensen de favoriet blijven. Niet alleen vanwege de range en het bewezen succes van de Model S, maar ook omdat de auto veruit de mooiste elektrische auto is in zijn klasse.

Interieur Tesla model 3

Werp je een blik op de eerste vrijgekomen beelden van het interieur, dan valt het op dat er geen instrumentenpaneel meer is. Je zult het moeten doen met de grote ‘iPad’ in het midden van het dashboard. De keuze hiervoor komt volgens Musk niet uit de lucht vallen. Met autonoom rijden om de hoek wordt een groot instrumentenpaneel steeds overbodiger en dus is ervoor gekozen dit niet in de Model 3 te installeren. Daarnaast is het natuurlijk een kostenbesparing die nodig is om de auto concurrerend in de markt te kunnen zetten.

Rijden in de Tesla model 3

Hoe de auto rijdt is volgens de vele vloggers nog niet duidelijk te definiëren. Op het testterrein kon nauwelijks harder dan 50 km/u worden gereden. Wel was de algemene indruk dat de Model 3 echt als een Tesla aanvoelt, en dat is ten opzicht van de huidige concurrenten een echt pluspunt. Qua ruimte is de auto te vergelijken met een middenklasse sedan, ook achterin. Volgens Elon Musk worden er zo’n 20.000 Model 3’s geproduceerd tegen het einde van 2017. Mensen die een pre-order hebben gedaan zullen dus redelijk snel van hun nieuwe auto kunnen genieten. Wanneer de auto naar Nederland komt is echter helaas nog steeds niet duidelijk, ook niet hoe duur de auto wordt. Afwachten dus.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *