Leaseblog op de IAA

Vandaag en morgen is Leaseblog aanwezig op de IAA in Frankfurt. Houd ons liveblog dus goed in de gaten komende uren, voor interessante nieuwe EV’s, de meest bijzondere auto’s en ook gewoon mooie plaatjes!

Mercedes AMG Project One

We hebben al iets soortgelijks gezien van BMW, Porsche, Mclaren en Ferrari, en nu komt ook Mercedes met een Hybride supercar. Of misschien zelfs wel een hypercar, want deze Mercedes heeft niet alleen een V6 die praktisch hetzelfde is als de Formule 1-Mederces van Hamilton, maar ook nog eens 4 elektromotoren. Dit alles is goed voor ruim 1000 pk. Mag je dan wel met dit hybride monster over de straat? Ja, hij is volledig straatlegaal. Of het gaat lukken is echter nog maar de vraag. De auto kost zo’n 2,3 miljoen euro en er komen maar twee exemplaren naar Nederland.

Mercedes Project One

Volkswagen toont elektrische aspiraties

De e-Golf en de e-up! Dat heb je te kiezen als je een elektrische Volkswagen wil. Dat hoeft volgens het Duitse merk echter niet lang meer te duren. Vanaf 2020 komen de BUZZ, de ID en de ID-Cross op de markt. Volkswagen die vanaf het begin opgebouwd worden als elektrische auto. Houd je niet zo van een uitgesproken EV? Ook dan kun je bij Volkswagen terecht. Vanaf 2030 wil het merk elk model ook elektrische kunnen aanbieden. Misschien komt daar de nieuwe slogan: We make the future real, wel vandaan.

Volkswagen EV

Jaguar E-Pace

De E-Pace in levende lijve! Dit moet het antwoord worden op het SUV-geweld uit Duitsland. De E-Pace kun je qua concurrentie naast de Q3 en de Tiguan zetten. Om de Jaguar op de oprit te hebben staan, zul je wel iets dieper in de buidel moeten tasten. De E-Pace is met een vanafprijs van ongeveer €48.000, ruim €10.000 duurder dan een Q3. Maarja, dan heb je wel een Jaguar.

Jaguar E-Pace

Honda Urban EV

Oude modellen nieuw leven in blazen. Ook Honda tapt met de Urban EV uit dit vaatje. De EV van Honda heeft veel weg van de eerste Civic uit de jaren ’70. Overigens houdt bij de techniek de gelijkenis op. Want – je raadt het al – de auto is volledig elektrisch. De vraag is overigens niet of de Honda Urban EV er gaat komen, maar wanneer. De verwachting is dat de auto in 2019 op de markt zal komen. Hopelijk met dezelfde knipoog naar het verleden.

Honda Urban EV

BMW i Vision Dynamics

Ook BMW zet de toekomstplannen inmiddels vol in de etalage. De visie van BMW op een elektrische grand coupé ziet er in eerste oogopslag goed uit. De i Vision Dynamics moet een rechtstreekse concurrent worden van de Tesla Model S. Niet gek dus dat er gelijkwaardige prestaties op papier staan. De i Vision Dynamics moet 0-100 in 4 seconden kunnen doen en de actieradius zou 600 kilometer moeten bedragen. Voor nu is het allemaal nog theoretisch, maar in 2021 moeten we achter het stuur kunnen kruipen van wat waarschijnlijk de BMW i5 gaat worden.

Leaseblog op de IAA. Foto-impressie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.