Opel Ampera-e komt met fors duurdere Business en Business Executive editie

Tot dusver was de Opel Ampera-e leverbaar in twee edities: de Innovation en de Launch Executive editie. Deze twee edities worden door Opel nu vervangen door twee andere edities: de Business+ en de Business Executive editie. Hiervoor moet wel veel dieper in de buidel worden getast, want Opel lanceert de nieuwe edities met een forse prijsstijging. Opel kan het maken, want zowel in Nederland als in Noorwegen zijn de auto’s helemaal uitverkocht en gelden er lange levertijden.

Lees hier onze review van de Opel Ampera-e.

Vanafprijs Opel Ampera-e Business+

De voordeligste Opel Ampera-e, de Innovation, was voorheen te bestellen voor 40.995 euro. De Business+ editie, eigenlijk vrijwel dezelfde auto, heeft nu een vanafprijs van 46.699 euro. Voor de Business Executive geldt zelfs een prijs van 50.349 euro. Dat was voorheen de Launch Executive voor 44.000 euro.

Reden prijsstijging Opel Ampera-e

Volgens Opel is de prijsstijging een gevolg van de gewijzigde relatie met General Motors. Opel maakt geen onderdeel meer uit van General Motors, maar van de PSA-groep (Peugeot, Citroen, Vauxhall en DS). Doordat de Ampera-e Opels variant is van de Chevrolet Bolt en Opel geen onderdeel meer is van GM, moet Opel de auto nu onder andere voorwaarden inkopen. Hierdoor ziet Opel zich genoodzaakt tot het verhogen van de prijzen.

Vraag en aanbod

De vraag naar Opel Ampera-e’s is nog altijd groter dan het aanbod. De Opel Ampera-e onderscheidt zich tussen de andere elektrische auto’s met name door zijn grote actieradius van 520km (NEDC). Groningen-Amsterdam op en neer met de auto is geen enkel probleem. Daarnaast is de auto verrassend ruim. Door de lage bijtelling (4%) is de auto met name in trek bij zakelijke rijders, die de Opel Ampera-e leasen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *