Welke elektrische auto’s worden verwacht in 2020

2018 was een mooi jaar voor de elektrische auto’s, 2019 is veelbelovend, maar 2020 wordt hét jaar van de elektrische auto’s. Vele merken zullen in 2020 een elektrische auto op de markt uitbrengen. Het aanbod elektrische auto’s is inmiddels al aardig uitgebreid, maar in 2020 komt onder andere Mini, Seat, Opel, Mercedes en Peugeot met een volledig elektrische auto.

In dit artikel geven wij een volledig overzicht welke automerken in 2020 een elektrische auto op de markt zullen uitbrengen.

Elektrische Mini: Mini Cooper SE

In 2020 komt Mini met de eerste volledig elektrische Mini. De Mini Cooper SE. De elektrische Mini krijgt hetzelfde 33 kWh accupakket als de BMW i3. Met de elektrische kun je zo’n 235 kilometer mee kunnen rijden. In de praktijk zal dit neerkomen op ruim 200 kilometer. De elektrische Mini zal ook kunnen snelladen. Binnen 40 minuten is de elektrische auto weer voor 80 procent opgeladen.

Verder heeft Mini nog niets gecommuniceerd over de prijs en verdere specificaties. Het is ook nog niet mogelijk om de Mini Cooper SE te reserveren of te bestellen.

Elektrische Seat: Seat el-Born

Seat komt in 2020 ook met een volledig elektrische auto: de Seat el-Born. De elektrische Seat krijgt een accupakket van 64 kWh. De Seat el-Born krijgt een actieradius van 420 kilometer (WLTP). Waarschijnlijk krijgt de Seat el-Born een 3-fase aansluiting. Dit betekent dat de elektrische auto met een laadvermogen van 11 kW binnen 6,5 uur weer volledig is opgeladen. Met de Seat zal het tevens mogelijk zijn om snel te laden met 100 kWh. In de praktijk zal de elektrische auto binnen 47 minuten weer voor 80 procent zijn opgeladen. Seat heeft de prijs van deze elektrische auto nog niet vrijgegeven. Hopelijk volgt verdere informatie snel.

Elektrische Opel Corsa

Afbeeldingsresultaat voor elektrische opel corsa

Voor Opel is het niet de eerste elektrische auto. Na de Opel Ampera-e komt Opel in 2020 met de 100% elektrische Opel Corsa. Helaas heeft het automerk nog vrij weinig bekendgemaakt over deze elektrische variant van de Opel Corsa. Als we kijken naar de actieradius van 520 kilometer (NEDC) van de Opel Ampera-e, dan is de elektrische Opel Corsa veelbelovend. Wij hopen dat het automerk dit jaar meer bekendmaakt over de vanafprijs en overige specificaties deze elektrische auto.

Elektrische Peugeot e-208

Peugeot komt in 2020 ook met een elektrische auto: de Peugeot e-208. De Peugeot e-208 is bijna een kopie van de nieuwe Peugeot 208. De elektrische auto krijgt een 50 kWh accupakket en heeft een 3-fase aansluiting. De Peugeot e-208 heeft een actieradius van 340 kilometer (WLTP), wat in de praktijk zal neerkomen op zo’n 250-280 kilometer. De elektrische auto heeft thuis 16 uur oplaadtijd nodig, bij een openbaar oplaadpunt 5.15 uur (11 kW) en bij een 100 kW snellader is de auto binnen een halfuur weer voor 80% opgeladen.

De verwachte prijs zal rond de 32.500 euro zijn. Dat betekent dat je met de elektrische Peugeot profiteert van de volledige 4% bijtelling.

Elektrische Skoda: Skoda Vision iV

Skoda komt eind dit jaar met de elektrische Skoda Citigo en in 2020 gaat de 100% elektrische Skoda in productie. De Skoda Vision iV (conceptmodel) was al te bewonderen op de Autosalon van Genève. De elektrische Skoda krijgt een accupakket van 83 kWh en een actieradius van ruim 500 kilometer (WLTP). De auto gaat van 0 naar 100 in slechts 5.9 seconden. De elektrische auto kan ook snelladen. Binnen 30 minuten is de auto weer voor 80 procent opgeladen. Over de prijs van de elektrische Skoda is nog niets bekend.

Elektrische Volkswagen: Volkswagen I.D. NEO

VolkswagenID_1.jpg

In 2020 wordt de elektrische Volkswagen I.D. NEO op de markt uitgebracht. Het automerk maakt helaas vrij weinig bekend over het accupakket en de actieradius van de elektrische Volkswagen. Er wordt gespeculeerd dat de Volkswagen I.D. een actieradius van ruim 400 tot 600 kilometer zal krijgen. De elektrische auto kan snelladen en is binnen 15 minuten weer voor 80% opgeladen. De vanafprijzen en overige specificaties volgen in een later stadium.

Elektrische Honda

2020 wordt het jaar van de elektrische Honda. In de zomer van 2019 kun je de elektrische auto bestellen en het jaar daarop kunnen wij de elektrische Honda in de showrooms verwachten. De Honda e-Prototype heeft een uniek, retro design. Als we het automerk moeten geloven krijgt de elektrische Honda een actieradius van ruim 200 kilometer. Snelladen is ook mogelijk met de elektrische auto. Er zijn inmiddels al 15.000 mensen geïnteresseerd in de Honda e-Prototype.

Elektrische Sion

Sion
Sion

De elektrische auto die voorzien is van zonnepanelen. De Sion is veelbelovend met een prijskaartje van 16.000 euro (exclusief 9.500 euro batterij). Inmiddels staat de teller al op 9662 preorders. De elektrische auto is op te laden via de zonnepanelen die zich bevinden op het dak, zijkanten en op de motorkap. De Sion krijgt een accupakket van 33 kWh en een actieradius van zo’n 250 kilometer. Sono Motors start eind 2019/begin 2020 met de uitlevering van de Sion.

Elektrische Mercedes EQA en EQC

Afbeeldingsresultaat voor mercedes eqa

In het duurder segment brengen verschillende automerken ook allerlei elektrische auto’s uit. In 2020 kunnen wij van Mercedes twee elektrische auto’s verwachten. De Mercedes EQC en EQA. De Mercedes EQA zal een actieradius krijgen van ruim 370 kilometer en zal ook kunnen snelladen. Verdere specificaties over de elektrische Mercedes zijn nog niet bekend.

Over de Mercedes EQC is inmiddels meer bekend. De Mercedes EQC krijgt een 80 kWh accupakket en een actieradius van ruim 400 kilometer (WLTP). De elektrische Mercedes zal thuis binnen 30 uur weer volledig zijn opgeladen, heeft 10 uur laadtijd vanwege het maximale laadvermogen van 7.4 kW en kan maximaal 110 kW snelladen. Binnen 40 minuten is de elektrische auto weer voor 80% opgeladen. In april kunnen mensen de elektrische Mercedes EQC alvast reserveren.

Elektrische BMW IX3

BMW IX3

De elektrische BMW IX3 is online alvast te reserveren (aanbetaling 1.500 euro), maar in 2020 gaat de elektrische BMW in productie. De BMW IX3 krijgt een accupakket van 70 kWh. Met deze elektrische auto zul je 400 kilometer (WLTP) mee kunnen rijden. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 350 kilometer. Binnen 7 uur (11 kW) is de auto weer volledig opgeladen. De elektrische auto kan ook snelladen met een maximaal laadvermogen van 150 kW.

Polestar 2

De Polestar 2 (Launch Edition) krijgt een vanafprijs van 59.000 euro. De Polestar 2 is veelbelovend met een accupakket van 70 kWh en een actieradius van 500 kilometer (WLTP). Polestar wil met deze elektrische auto de concurrentie met Tesla en de andere premium elektrische auto’s aangaan. In 2020 gaat de elektrische Polestar in China in productie. De Polestar 2 is alvast online te configureren en te bestellen.

Audi Q4 e-tron

De Audi e-tron is inmiddels op de Nederlandse markt uitgebracht, maar in 2020 kunnen wij de Audi Q4 e-tron ook verwachten. De elektrische auto krijgt een accupakket van 82 kWh en een vermogen van 306 pk. De elektrische auto zal volgens de WLTP-testnorm een actieradius krijgen van 450 kilometer. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 400 kilometer. De vanafprijs en overige specificaties maakt het automerk in een later stadium bekend.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *