Volwaardige elektrische Ford komt dichterbij

In een elektrische Ford rijden is tot op heden nog erg moeilijk. Echte kenners weten waarschijnlijk wel dat Ford een elektrische Ford Focus aanbiedt, maar een groot succes is dat nooit geworden. Als het aan Ford ligt komt daar echter snel verandering in. Tegen 2022 moet je kunnen kiezen tussen 16 nieuwe 100% elektrische modellen. Hiermee verhoogt Ford haar investering in de productie van elektrische auto’s van 4,5 naar 11 miljard dollar in de komende vier jaar. Ford hoopt hiermee een inhaalslag te kunnen maken ten opzichte van concurrenten als Volkswagen en General Motors.

Elektrische ambities Ford

Wel gaat Ford de elektrische ambities iets anders insteken dan de concurrentie. Waar Volvo zeer rigoureus met de snoeischaar door de keuze van motoren gaat en diesel zelfs volledig in de ban doet, kiest Ford voor een andere weg. Alle modellen van het Amerikaanse automerk worden vanaf 2022 voorzien van een elektrische motor, dat kan volledig elektrisch maar ook middels hybride techniek. Helemaal gek is dat niet. In Amerika zijn de milieu-eisen minder streng dan in Europa, waardoor een (goedkopere) hybride-techniek voorlopig meer dan voldoende is om aan de regels te voldoen.

Wanneer volledig elektrische Ford?

De verwachting is dan ook niet dat de Ford GT of de Raptor volledig elektrisch verkrijgbaar zullen zijn in 2022. Toch zijn we erg benieuwd wanneer Ford haar eerste volwaardige elektrische model op de markt brengt. Volgens eigen zeggen zou dit in 2020 moeten plaatsvinden. Hoe dan ook zou het een toevoeging zijn aan het huidige scala elektrische auto’s die van harte welkom is.

Hoe zag de eerste generatie Focus EV eruit? Bekijk de onderstaande video

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *