Vanaf 2030 alleen elektrische auto’s in Amsterdam

Vanaf 2030 is het voor diesel- of benzinerijders niet meer mogelijk om in de binnenstad van Amsterdam te komen. De gemeente Amsterdam wil een verbod opleggen voor alle benzine- en dieselauto’s. De gemeente Amsterdam wil met deze sanctie de luchtkwaliteit verbeteren en het elektrisch rijden stimuleren. Of de plannen ook daadwerkelijk worden doorgevoerd, wordt verder onderzocht.

Elektrische auto’s in Amsterdam

In bepaalde gebieden van Duitsland worden dieselauto’s al enige tijd geweerd en vanaf 2030 zijn diesel- en benzine auto’s ook niet meer welkom in Amsterdam. Dit blijkt uit het Actieplan Schone Lucht dat is opgesteld door het college van B en W. Amsterdam wil de emissievrije zones verder uitbreiden. De gemeente Amsterdam probeert het elektrisch rijden een extra boost tegen door de subsidies en ontheffingen voor elektrische auto’s. Bovendien wil de gemeente de laadinfrastructuur in Amsterdam uitbreiden.

Plannen verbod diesel- en benzineauto’s in 2030

De meningen over deze plannen zijn verdeeld. Milieudefensie sluit zich volledig aan bij dit besluit. Echter zijn de Tweede Kamer, RAI Vereniging en Bovag iets kritischer. Zij vinden het een bizar en onrealistisch plan. Of het verbod op de diesel- en benzineauto’s daadwerkelijk wordt doorgevoerd, is nog even afwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *