Hoe zit het nu met de productie van de Tesla model 3? – Een update

Er is al veel gesproken en geschreven over de productie van Tesla’s jongste telg: de Tesla model 3. Een ding wat zeker is, is dat Tesla had gehoopt om de productie van de model 3 sneller naar een hogere capaciteit te tillen. Dat is heel jammer voor al die mensen die de auto op 31 maart 2016 reeds hebben besteld, en hadden gehoopt al wel te kunnen rijden. Zeker nu Tesla bekend heeft gemaakt dat we pas in 2019 de Tesla model 3 kunnen verwachten in Nederland.

Productie op dit moment: 2.000 Tesla model 3’s per week

Maar wat is dan de huidige stand van zaken wat betreft de productie van de Tesla model 3? Volgens een interne e-mail van Elon Musk, die werd gezonden naar Tesla-medewerkers, produceert Tesla op dit moment circa 2.000 Tesla model 3’s per week. Tesla ligt hierbij iets achter op haar bijgestelde doelstelling om aan het einde van het eerste kwartaal van 2018 2.500 Tesla model 3’s per week te kunnen produceren.

Ambitie einde kwartaal 2: 5.000 Tesla model 3’s per week

Tesla heeft zichzelf de ambitie gesteld om aan het einde van het tweede kwartaal van 2018 5.000 Tesla model 3’s per week te produceren. Elon Musk is in de eerder genoemde interne e-mail optimistisch over het vergroten van de productie:

If things go as planned today, we will comfortably exceed that numer over a seven-day period.

Moreover, the whole Tesla production system is now on firm foundation for that output, which means we should be able to exceed a combined Model S, X and 3 production rate of 4,000 vehicles per week and climbing rapidly. This is already double the pace of 2017! By the end of this year, I believe we will be producing vehicles at least four times faster than last year.

It took five years to reach the 2,000/week production rate for S and X combined, but only nine months to achieve that output with Model 3. Mind-blowing progress!

(Bron: Teslarati.com)

Verkoopcijfers Tesla eerste kwartaal 2018 in Nederland: positief!

In Nederland kan Tesla terugkijken op een succesvol eerste kwartaal van 2018. Werd er over heel 2017 in Nederland nog iets meer dan 2.000 keer de Tesla model S op kenteken gezet, in het eerste kwartaal van 2017 zit de Tesla model S al op ruim 800 auto’s. Als deze lijn wordt doorgetrokken, dan stevent Tesla af op meer dan 3.000 keer de model S. In het eerste kwartaal van 2018 werd er ruim 350 keer de Tesla model X aan de man gebracht. Over heel 2017 waren dat er iets meer dan 1200.

De verwachting is zeker dat deze succesvolle lijn wordt doorgetrokken, omdat in Nederland per 2019 de bijtellingsregels veranderen. Voor het privé-gebruik van een elektrische auto met een fiscale waarde boven de 50.000 euro (zoals de Tesla model S, de Tesla model X of de Jaguar I-PACE), ga je dit flink in de portemonnee merken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.