Toyota en Subaru ontwikkelen elektrische auto

Toyota en Subaru gaan samen een elektrische auto ontwikkelen. Beide automerken hebben dit onlangs bevestigd. Toyota en Subaru gaan gezamenlijk een platform ontwikkelen waar de elektrische auto’s op gebouwd kunnen worden.

Toyota en Subaru komen samen met een elektrische auto

Toyota en Subaru willen gezamenlijk een 100% elektrische SUV in het C-segment op de markt gaan uitbrengen. Beide automerken willen hun krachten bundelen. Toyota deelt de kennis en techniek op het gebied van elektrificatie en Subaru deelt de all-wheel-drive technologie. Dit is niet de eerste keer dat de bedrijven met elkaar gaan samenwerken. Sinds 2005 werken Toyota en Subaru regelmatig samen op verschillende vlakken zoals ontwikkeling, sales en productie.

Elektrische auto van Toyota en Subaru

Een slimme zet van Toyota en Subaru om samen een elektrische auto te gaan ontwikkelen, aangezien de SUV’s/crossovers zoals de Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric momenteel niet zijn aan te slepen. Door deze samenwerking willen Toyota en Subaru de kosten voor de productie en ontwikkeling verminderen en tegelijkertijd gebruikmaken van hun gedeeltelijke kennis en ervaring. Wanneer de elektrische auto daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht, is nog niet bekend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *