Top 5 bestverkochte auto’s juli 2021

In juli zijn er in totaal 26.883 auto’s nieuw geregistreerd. Een afname van 22,4% als je dit vergelijkt met het aantal nieuwregistraties van juli 2020. Waarschijnlijk heeft deze afname grotendeels te maken met de vertraagde levertijden. De oorzaak is het tekort aan computerchips en de coronamaatregelen. De bestverkochte (elektrische) auto’s van afgelopen maand waren de Kia (e)Niro en Ford Mustang Mach-E. In dit artikel geven wij een overzicht van de top 5 bestverkochte (elektrische) auto’s in juli 2021.

Vertraagde levertijden

Het blijkt helaas een aanhoudend probleem te zijn, het tekort aan computerchips in combinatie met de aanhoudende coronamaatregelen. Veel autofabrikanten hebben hierdoor te kampen met vertraagde levertijden, waardoor het aantal nieuwregistraties ook fors zijn afgenomen afgelopen maand. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan is het dus zeker de moeite waard om eens te kijken naar een voorraadauto. Althans, als je niet maanden wilt wachten op je nieuwe auto. Toch verwachten BOVAG en RAI Vereniging een forse toename aan het einde van het jaar, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van de pandemie.

Top 5 bestverkochte auto’s juli 2021

Kia was in juli het meestgeregistreerde merk. Het automerk heeft maar liefst 2.782 exemplaren nieuw geregistreerd. Het automerk heeft dit succes deels te danken aan de verkoopcijfers van de Kia e-Niro. Het populaire model staat nog steeds op nummer 1 als bestverkochte auto. Toch merk je wel dat de interesse voor de auto iets afneemt. Dit komt met name door de komst van de nieuwste modellen zoals de Kia EV6 en Hyundai IONIQ 5. Deze modellen onderscheiden zich met hun nieuwste technologie. Deze auto’s beschikken namelijk over 800-Volt laadtechniek, waardoor de auto’s uitzonderlijk snel kunnen opladen.

Naast de Kia (e)Niro blijft de Volkswagen Polo ook nog steeds een populaire auto. De Polo staat op nummer 2 als bestverkochte auto in juli. Hieronder vind je een overzicht van de top 5 bestverkochte auto’s van afgelopen maand.

  1. Kia Niro (1166)
  2. Volkswagen Polo (919)
  3. Toyota Yaris (899)
  4. Kia Picanto (753)
  5. Ford Mustang Mach-E (644)

Top 5 bestverkochte elektrische auto’s juli 2021

In juli zijn er 4.094 elektrische auto’s op kenteken gezet. De Kia e-Niro en Ford Mustang Mach-E waren met name populair. Dit waren de twee meest geregistreerde modellen in juli. Op de derde plek staat de Skoda ENYAQ iV 60. In het overzicht hieronder vind je de volledige top 5 bestverkochte elektrische auto’s.

  1. Kia e-Niro (762)
  2. Ford Mustang Mach-E (643)
  3. Skoda ENYAQ iV 60 (242)
  4. Volkswagen ID.4 Pro (218)
  5. Skoda ENYAQ iV 80 (166)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *