Autoverkoop zit weer in de lift

Net zoals (bijna) iedere andere branche heeft de coronacrisis ook veel invloed gehad op de automotive. Langzamerhand gaat het weer de goede kant op met de verkoopcijfers. In mei zijn er in totaal 25.601 nieuwe auto’s geregistreerd. Dat is maar liefst 72,5% meer dan vorig jaar omstreeks deze periode. De bestverkochte auto’s van deze maand zijn onder andere de Volvo XC40, Skoda Enyaq iV en de Ford Mustang Mach-E!

Top 10 bestverkochte auto’s mei 2021

Het einde is in zicht zou je bijna kunnen zeggen. De autoverkoop begint langzaamaan weer op gang te komen. De showrooms zijn weer open, het vertrouwen neemt toe en ook de productie bij autofabrikanten lijkt weer te zijn opgestart. Desondanks kunnen de levertijden nog steeds behoorlijk oplopen als je momenteel een nieuwe auto besteld.

Ook deze maand voert Kia (2.262) de lijsten weer aan. Het automerk heeft dit vooral te danken aan de populaire Kia (e)Niro. Afgelopen maand zijn er 702 stuks op kenteken gezet, een plus van 24,3 procent. De Skoda Kodiaq en Octavia blijven nog altijd populaire auto’s. Vandaar dat Skoda (2.176) op nummer 2 staat als bestverkochte merk. De kans is groot dat de plus ook te maken heeft met de verkoop van de ENYAQ iV. In mei zijn er maar liefst 847 exemplaren van geregistreerd. Op de derde plek als bestverkochte merk staat Volkswagen (2.155) met de Polo.

Volvo en Toyota staan niet in de top 3 van bestverkochte merken, maar toch staat Volvo met de XC40 stipt bovenaan het lijstje met meest verkochte modellen. De Toyota Yaris staat op plek 3. Hieronder vind je een volledig overzicht van de top 5 bestverkochte auto’s in mei.

  1. Volvo XC40 (940)
  2. Skoda ENYAQ iV (847)
  3. Toyota Yaris (706)
  4. Kia Niro (702)
  5. Kia Picanto (654)

Top 10 bestverkochte elektrische auto’s mei 2021

Afgelopen maand zijn er 3.367 elektrische auto’s geregistreerd. De teller staat momenteel op 10.044 nieuwregistraties in 2021. In mei zijn er een aantal nieuwkomers: de Enyaq iV domineert de eerste én tweede positie. Dit is overigens geheel terecht, aangezien de auto uitstekende prestaties en prijs-kwaliteitverhouding heeft. Op de derde plek staat de Ford Mustang Mach-E. Langzamerhand begint Ford met het uitleveren van het paradepaardje van het automerk. Eindelijk! We hebben er even op moeten wachten, maar het moment is eindelijk daar. Er zijn in mei 402 exemplaren geregistreerd. Het is overigens geen aanrader om de Mach-E nu nog eens nieuw te bestellen. Dan wordt de levering waarschijnlijk pas ergens in het volgende jaar. Het loont dus zeker om op zoek te gaan naar een voorraadmodel van de Ford Mustang Mach-E. Na maanden op plek 1 te hebben gestaan, kan je de Kia e-Niro niet in de top 3 vinden. De e-Niro moet plaats maken en vind je nu op de vierde plek. Het model blijft ontzettend populair, met name bij de zakelijke rijder is er veel vraag naar. Op de vijfde plek staat de Volkswagen ID.4, de grotere broer van de ID.3. In mei zijn er 218 Volkswagen ID.4’s geregistreerd. In het overzicht hieronder vind je de volledige top 5 bestverkochte elektrische auto’s in mei.

  1. Skoda ENYAQ iV 80 (439)
  2. Skoda ENYAQ iV 60 (408)
  3. Ford Mustang Mach-E (402)
  4. Kia e-Niro (345)
  5. Volkswagen ID.4 (218)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *