Tesla verlaagt prijzen van Tesla Model S en Tesla Model X

De afgelopen periode heeft Tesla op zijn zachts gezegd niet stilgezeten. Tesla maakte gisteren bekend dat zij de prijzen per direct van de Tesla Model S en Tesla Model X verlagen. De nieuwe vanafprijs van de Tesla Model S is 86.000 euro (Standard Range). De Tesla Model X (Long Range) heeft een nieuwprijs van 94.800 euro.

Nog voor de komst van de Tesla Model 3 heeft Tesla meerdere prijsverhogingen voor de Tesla Model S en Tesla Model X aangekondigd. Tesla wil in de toekomst Tesla’s toegankelijker maken voor een groter publiek. De prijsverlaging is een eerste stap, aldus Tesla. Wat ons betreft begint dit bij de Tesla Model 3 die momenteel beschikbaar is en zodra de goedkopere Tesla Model 3 van 35.000 dollar naar Nederland komt.

Tesla Model S prijs

Voorheen betaalde je voor de Tesla Model S (75D) 89.100 euro. Als je graag een Tesla Model S wilt kopen of leasen dan betaal je nu een vanafprijs van 86.000 euro voor de Standard Range. De Tesla Model S Standard Range heeft een actieradius van 520 kilometer (NEDC).

De Long Range van de Tesla Model S uitvoering heeft een vanafprijs van 90.000 euro en een actieradius van 632 kilometer (NEDC). De Tesla Model S Ludicrous Performance krijgt een vanafprijs van 102.700 euro. Deze uitvoering heeft een actieradius van 613 kilometer (NEDC). Alle nieuwe prijzen van de Tesla Model S zijn direct doorgevoerd op de website van Tesla.

Eerder liet Tesla weten dat het 75 kWh accupakket van de Tesla Model S en Tesla Model X zou verdwijnen. Toch lijkt het er nu op dat de 75D weer beschikbaar is maar verder gaat onder de naam Standard Range. Voorheen werd het accupakket ook heel duidelijk gecommuniceerd. Tesla legt nu meer de focus op de actieradius van de elektrische auto’s.

Tesla Model X prijs

De Tesla Model X (Long Range) heeft een nieuwe prijs van 94.800 euro gekregen. De Tesla Model X Ludicrous Performance is verkrijgbaar vanaf 102.700 euro. De oude vanafprijs van de Tesla Model X begon bij 97.050 euro (75D).

De Long Range heeft een actieradius van 565 kilometer (NEDC) en de met de Ludicrous Performance kun je volgens de NEDC testnorm 542 kilometer rijden.

Tesla Model S of Tesla Model X leasen

Wil jij graag een Tesla Model S of Tesla Model X leasen? Bij een aantal leasemaatschappijen is het nog mogelijk om een Tesla Model S of Tesla Model X te leasen en te profiteren van 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. Met de beschikbare Tesla’s kun je tevens onbeperkt gratis Superchargen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *