Tesla Model Y nu te bestellen

De Tesla Model Y is vanaf dit moment online te configureren en te bestellen. Het broertje van de Tesla Model 3 werd in maart officieel aan het publiek voorgesteld. De Tesla Model Y Long Range is verkrijgbaar vanaf 57.000 euro. Voor de zakelijke rijders onder ons, de Tesla Model Y is te leasen vanaf 717 euro per maand. In 2021 start Tesla met de productie van de Tesla Model Y.

Prijs Tesla Model Y

De Tesla Model Y is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Long Range en Performance. De Tesla Model Y Long Range heeft een vanafprijs van 57.000 euro. De Tesla Model Y Long Range (RWD) heeft een prijs van 61.000 euro en de Tesla Model Y Performance heeft een vanafprijs van 70.000 euro. In een later stadium, in 2022, komt Tesla met de Tesla Model Y Standard Range.

Actieradius Tesla Model Y

De Tesla Model Y Long Range heeft een actieradius van 540 kilometer (WLTP), een topsnelheid van 209 kilometer per uur en gaat van 0 naar 100 in slechts 5,8 seconden. De Performance uitvoering heeft een actieradius van 480 kilometer, in de praktijk zul je ongeveer zo’n 420 kilometer met de Tesla Model Y kunnen rijden.

Over het opladen hoef je je geen zorgen te maken met de Tesla Model Y. De Tesla Model Y is bij de Tesla Superchargers binnen een halfuur weer voor 80 procent opgeladen. Via een openbaar oplaadpunt (laadvermogen 11 kW) moet je rekening houden met een oplaadtijd van ongeveer 8 uur.

Tesla Model Y leasen

Heb je interesse in het leasen van de Tesla Model Y? De Tesla Model Y Long Range is te leasen vanaf 717 euro per maand. Dit is op basis van 60 maanden/10.000 kilometer. Via zakelijkelektrischleasen.nl is de Tesla Model Y geheel naar eigen wens online samen te stellen. De Tesla Model Y is standaard een 5-zits, optioneel is het ook mogelijk om de auto in een 7-zits te bestellen.

Tesla Model Y in 2021 in productie

Begin 2021 start Tesla met de productie van de Tesla Model Y. Het is even afwachten vanaf wanneer de Tesla Model Y leverbaar zal zijn in Nederland.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *