Tesla Model Y in 2021 in Nederland en prijzen bekend

In 2021 komt de Tesla Model Y naar Nederland. Gisteren was de officiële onthulling van de Tesla Model Y. De Tesla Model Y heeft behoorlijk wat gelijkenissen met zijn broertje de Tesla Model 3. De Tesla Model Y wordt verkrijgbaar in vier uitvoeringen. De Tesla Model Y Long Range is Nederland verkrijgbaar vanaf 57.000 euro en krijgt een actieradius van 540 kilometer (WLTP). Tegen een aanbetaling van 2.000 euro is de elektrische auto alvast via de website van Tesla te bestellen.

Tesla start in de herfst van 2020 met de uitlevering van de Tesla Model Y Long Range en Performance. In 2021 kunnen wij de Tesla Model Y in Nederland verwachten. Hopelijk gaat de uitlevering van de Tesla Model Y sneller dan de Tesla Model 3.

Onthulling van Tesla Model Y

Het moment was daar: de onthulling van de Tesla Model Y. In 2017 mochten we voor het eerst kennismaken met de vierde elektrische auto van Tesla.

Het vierde model van Tesla zit qua design tussen de Tesla Model 3 en Tesla Model X in. De Tesla Model Y lijkt met name op de Tesla Model 3, waarbij de Tesla Model Y hoger is. Niet zo heel gek dat beide auto’s op elkaar lijken, aangezien de Tesla Model Y op hetzelfde platform als de Tesla Model 3 is gebouwd. Net zoals de Tesla Model X biedt de Tesla Model Y ruimte voor maximaal zeven personen. De Tesla Model Y heeft standaard plek voor vijf personen. Tegen een meerprijs van 3.200 euro is de elektrische auto ook te verkrijgen als 7-zits.

Verder heeft de Tesla Model Y alles wat je van een Tesla mag verwachten. De Tesla Model Y heeft een 15 inch touchscreen en een glazen dak. De auto zit bomvol technologie en heeft een realistische, goede actieradius.

Prijzen Tesla Model Y

Het nieuwste model van Tesla wordt leverbaar in dezelfde uitvoerigen als de Tesla Model 3. De Standard Range, Long Range AWD, Long Range RWD en de Performance. De Tesla Model Y Long Range heeft een prijs van 57.000 euro, de Long Range AWD is verkrijgbaar vanaf 61.000 euro en de Performance-uitvoering heeft een prijskaartje vanaf 70.000 euro.

Actieradius + opladen Tesla Model Y

De Tesla Model Y (Long Range) krijgt een actieradius van 540 kilometer, heeft een topsnelheid van 209 kilometer en gaat van 0 naar 100 in 5.8 seconden. De Tesla Model Y is net zoals de andere Tesla’s thuis op te laden, via openbare oplaadpunten en via de Tesla Superchargers. De Tesla Model Y is met een 11 kW laadvermogen ongeveer binnen 8 uur weer volledig opgeladen. Bij een Tesla Supercharger kun je binnen een halfuur weer met een volle accu de weg op.

Tesla Model Y leasen en levertijd Nederland

Als je de Tesla Model Y wilt gaan leasen moet je nog even geduld hebben. Tesla geeft aan dat de productie van de Tesla Model Y begin 2021 begint. Het is te hopen dat dit sneller gaat dan de Tesla Model 3 waar we lang op hebben moeten wachten. Het is alvast mogelijk om de Tesla Model Y online te configureren en te bestellen. Houdt rekening met een aanbetaling van 2.000 euro.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *