Subsidie elektrische bestelauto

Voor ondernemingen die gevestigd zijn in de provincie Overijssel is er goed nieuws. Sinds 12 juni kun je ook in aanmerking komen voor een subsidie voor een elektrische bestelauto of elektrische vrachtfiets. In dit artikel geven wij een overzicht van de voorwaarden die van toepassing zijn op de subsidie in de Provincie Overijssel.

De provincie Overijssel wil het elektrisch rijden extra stimuleren door een subsidie voor een elektrische bedrijfsauto van maximaal 2.500 euro aan te bieden aan ondernemingen die in de provincie Overijssel gevestigd zijn. Met uitzondering van ondernemingen die gevestigd zijn in Deventer.

Ondernemingen met een elektrische maaltijdbezorgfiets kunnen voor een subsidie van maximaal 500 euro in aanmerking komen. Voor een elektrische vrachtfiets met een laadcapaciteit tot maximaal 150 liter is het maximale bedrag 1.000 euro.

Voorwaarden subsidie elektrische bestelauto

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voorwaarden die gelden om in aanmerking te komen voor de subsidie van een 100% elektrische bestelauto of vrachtfiets.

  • De onderneming is gevestigd in Overijssel en staat minimaal al drie maanden ingeschreven in de Kamer van Koophandel;
  • Er is nog niet eerder subsidie aangevraagd voor een elektrische bestelauto of vrachtfiets;
  • De 100% elektrische bestelauto heeft een maximum massa tot 3.500 kg (voertuigclassificatie N1);
  • De elektrische vrachtfiets is een volledig elektrische fiets met bijvoorbeeld een bak of aanhanger om producten in te vervoeren;
  • De elektrische bestelauto of elektrische vrachtfiets (voor de bedrijfsauto met RDW erkenning) is na 11 juni 2019 aangekocht of geleased;
  • De elektrische bestelauto en elektrische vrachtfiets worden uitsluitend gebruikt om producten mee te vervoeren;
  • De elektrische bestelauto maakt minimaal 8000 zakelijke kilometers en de elektrische vrachtfiets wordt minimaal vijf keer per week ingezet om producten mee te vervoeren. Dit is aan te tonen door een rittenadministratie of een uitdraai van alle afspraken.

De subsidie kun je aanvragen met het aanvraagformulier ‘Elektrische vracht- en bestelautoactie Overrijssel’. Het formulier kun je downloaden door in te loggen met DigiD of eHerkenning. De aanvraag voor een subsidie voor een elektrische bestelauto kan maximaal 13 weken in beslag nemen.

Elektrische bestelauto leasen

Heb je interesse in het leasen van een volledig elektrische bestelauto en ben je als ondernemer gevestigd in Overijssel? Bekijk de website van de Provincie Overijssel voor alle voorwaarden. Elektrische bestelauto’s die voor deze subsidie in aanmerking komen zijn onder andere de Renault Kangoo Z.E, Renault Maxi, Renault Kangoo Pick-Up en de Renault Master.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.