Renault komt met elektrische Renault City K-ZE

Eind 2019 komt Renault met een 100% elektrische SUV/crossover in het A-segment: de Renault City K-ZE. Dit maakte het automerk bekend op de Autosalon van Shanghai 2019 (16 april t/m 25 april). Renault richt zich met deze elektrische SUV in eerste instantie alleen op de Chinese markt. Toch is de Europese markt niet direct uitgesloten. Wellicht volgt de introductie van de elektrische Renault City K-ZE in Europa in een later stadium.

Renault komt met elektrische SUV

Tijdens de Autosalon van Shanghai 2019 introduceren vele automerken de nieuwste modellen en delen zij hun toekomstplannen met het publiek. Naast de elektrische SUV van Volkswagen, komt Renault ook met een 100% elektrische SUV/crossover. Renault wil met deze compacte SUV de Chinese markt veroveren.

Design + interieur Renault City K-ZE

De elektrische Renault City K-ZE heeft een wielbasis van 2.423 mm en een bagageruimte van 300 liter. De elektrische SUV is voorzien van LED-dagrijverlichting, een 8 inch multimediascherm, real time verkeersinformatie, achteruitrijcamera, bandendrukcontrolesysteem (TPMS), 4G-wifi en intelligente spraakherkenning.

Actieradius + opladen Renault City K-ZE

Renault heeft verder vrij weinig bekendgemaakt over de actieradius van de elektrische SUV. Wel is het mogelijk om met de Renault City K-ZE te snelladen. Binnen vijftig minuten is de elektrische auto weer voor 80 procent opgeladen. Bij een openbaar oplaadpunt is de Renault City K-ZE binnen 4 uur weer volledig opgeladen. Daarnaast komt Renault ook met een app waarbij je de actuele laadsnelheid en actieradius direct kunt bekijken.

Renault City K-ZE eind 2019 op de Chinese markt

Eind 2019 wordt de 100% elektrische Renault City K-ZE op de Chinese markt geïntroduceerd. Verdere specificaties en de vanafprijzen van de elektrische SUV heeft Renault tot dusver nog niet bekendgemaakt. Wanneer en of de elektrische SUV ook zijn introductie in Europa maakt, is nog even afwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *