Populaire elektrische auto’s van 2019

In mei 2019 reden er 57.947 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Dit is 6.3% van het totaal aantal nieuwregistraties. Het gaat dus goed met de verkoop van de elektrische auto’s. De meest populaire elektrische leaseauto’s van dit moment zijn de Tesla Model 3, Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, Volkswagen e-Golf en de Nissan Leaf.

Populaire elektrische leaseauto’s van 2019

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is een van de meest populaire elektrische auto’s van dit moment. Dat begrijpen wij volledig, aangezien de ‘betaalbare’ versie van de Tesla Model 3 (Standard Range Plus) een rijbereik heeft van 409 kilometer (WLTP) en voorzien is van de nieuwste technologie. Bovendien heeft Tesla het goed voor elkaar als het gaat om het opladen van de elektrische auto in Nederland en het buitenland met de Tesla Superchargers. Met de Tesla Model 3 op vakantie naar het buitenland is zelfs geen enkel probleem.

Actieradius560 kilometer
(Long Range uitvoering)
Snelladen
29 minuten
Opladen bij een openbaar oplaadpunt
8 uur
4% bijtelling in 201961 euro
Leasetarief568 euro

Hyundai Kona Electric

Al voor zijn officiële debuut in Nederland was de populariteit van de Hyundai Kona Electric ongekend. Inmiddels is de gemiddelde levertijd van de Hyundai Kona Electric opgelopen tot minimaal een jaar. Overigens geldt dit niet voor alle leasemaatschappijen! Bij een enkele leasemaatschappij is de Hyundai Kona Electric zelfs uit voorraad leverbaar.

Als je op zoek bent naar een elektrische auto die standaard al zeer rijk is uitgerust, 4% bijtelling heeft in 2019 en een realistische actieradius van 449 kilometer heeft, dan is de Hyundai Kona Electric de perfecte kandidaat.

Actieradius449 kilometer
Snelladen
44 minuten
Opladen bij een openbaar oplaadpunt10,5 uur
4% bijtelling (2019)60 euro
Leasetarief545 euro

Kia e-Niro

De Kia e-Niro staat op de derde plek als meest populaire elektrische auto. Een logische verklaring, aangezien de Kia e-Niro veel weg heeft van de Hyundai Kona Electric. Er zit amper verschil tussen beide auto’s. Als je deze verschillen dan toch moet opnoemen, dan is de Kia e-Niro iets ruimer en heeft iets andere opties. Net zoals de Hyundai Kona Electric, profiteer je met de Kia e-Niro van 4% bijtelling in 2019. De Kia e-Niro heeft een actieradius van 455 kilometer (WLTP), is binnen 44 minuten weer voor 80% opgeladen en heeft een leasetarief vanaf 526 euro.

De Kia e-Niro is net zoals de Hyundai Kona Electric bijna overal uitverkocht. Bij een enkele leasemaatschappij kun je toch in 2019 nog in een Kia e-Niro nog stappen.

Actieradius455 kilometer
Snelladen
44 minuten
Opladen bij een openbaar oplaadpunt10,5 uur
4% bijtelling (2019)54 euro
Leasetarief526 euro

Volkswagen e-Golf

In de basis is de Volkswagen e-Golf exact hetzelfde als een Volkswagen Golf, maar dan met een elektromotor. De Volkswagen e-Golf maakte zijn debuut al in 2017, maar is nog steeds een van de meest populaire elektrische auto’s van dit moment. De Volkswagen e-Golf heeft uitstekende rijeigenschappen en heeft een rijbereik van 230 kilometer (WLTP). De actieradius van de Volkswagen e-Golf is in dat opzicht vergelijkbaar met de Nissan Leaf. Een voordeel van de Volkswagen e-Golf is dat de elektrische auto wel kan snelladen. Binnen 36 minuten is de elektrische auto weer voor 80 procent opgeladen.

Actieradius230 kilometer
Snelladen
36 minuten
Opladen bij een openbaar oplaadpunt5 uur
4% bijtelling (2019)51 euro
Leasetarief467 euro

Nissan Leaf

Last but not least, de Nissan Leaf behoort ook in het rijtje van meest populaire elektrische leaseauto’s. De Nissan Leaf werd begin 2018 aan het publiek geïntroduceerd. De Nissan Leaf is tevens dat jaar uitgeroepen tot een van de meestverkochte elektrische auto’s van 2018. Nog steeds doet de auto het erg goed onder de zakelijke rijder. De Nissan Leaf is een ruime auto en heeft vele opties waaronder e-Pedal en ProPILOT. De Nissan Leaf heeft een actieradius 270 kilometer en is binnen 42 minuten weer voor 80 procent opgeladen.

Actieradius270 kilometer
Snelladen
42 minuten
Opladen bij een openbaar oplaadpunt12 uur
4% bijtelling (2019)46 euro
Leasetarief397 euro

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *