Pilot energieleverancier opladen elektrische auto

In Arnhem is het voor elektrische rijders sinds kort mogelijk om een energieleverancier te kiezen voor het opladen van de elektrische auto. Allego is onlangs een pilot gestart met een aantal energieleveranciers om dit mogelijk te maken. Tot dusver was dit voor EV’s nog niet mogelijk. De pilot wordt de komende zes maanden verder uitgerold. Mocht de pilot een succes worden, dan wordt de pilot uitgebreid naar andere regio’s.

Keuze energieleverancier elektrische auto

Vanaf januari 2019 is het voor elektrische rijders in Arhnem mogelijk om zelf de energieleverancier te kiezen voor een laadsessie. Allego is deze pilot gestart samen met een aantal energieleveranciers waaronder EXE, Vandebron, NieuweStroom, Mijndomein Energie en EnergyZero.

Gedurende de pilot kunnen elektrische rijders bij de Allego laadpunten uit drie energieleveranciers kiezen: Vandebron, NieuweStroom en Mijndomein Energie. EV rijders in Arnhem kunnen met de laadpas van Allego bij de desbetreffende energieleverancier de elektrische auto opladen bij openbare oplaadpunten van Allego. De duur van de pilot is zes maanden. Bij succes wordt de pilot verder uitgerold in andere regio’s met meerdere energieleveranciers.

Het bieden van vrije energiekeuze zorgt ervoor dat de e-rijder uit meer productcombinaties kan kiezen. Dit zien we als een belangrijke stap om een transparantere markt te realiseren, aldus Harold Langenberg, Managing Director Benelux bij Allego.

Elektrische auto opladen met laadpas

Voor het opladen van een elektrische auto heb je een laadpas nodig. Je hebt inmiddels behoorlijk wat keuzes in laadpassen van verschillende energieleveranciers. Als EV rijder is het erg handig om meerdere laadpassen bij je te hebben. Toch moet je rekening houden met verschillende laadtarieven, waardoor een laadsessie bij een Allego laadpunt bijvoorbeeld net iets goedkoper kan zijn dan bij NewMotion.

Deze pilot is een mooie ontwikkeling op het gebied van de laadinfrastructuur in Nederland. Dit zou namelijk betekenen dat je als EV rijder zelf de keuze kunt maken voor een energieleverancier. Tot dusver was dit nog niet mogelijk. Wij zijn heel benieuwd naar het verloop van de pilot en houden je graag op de hoogte.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *