Pech onderweg in het buitenland?

Het mooie weer staat officieel weer voor de deur. Dat betekent ook dat het niet lang meer duurt totdat je heerlijk kunt genieten van je welverdiende vakantie! Ga jij met je leaseauto op vakantie naar het buitenland dan ga je er niet vanuit dat je onderweg pech krijgt. Toch is het belangrijk om rekening te houden met ieder scenario en goed voorbereid te zijn. In dit artikel geven wij daarom antwoord op de vraag of de kosten van pechhulp in het buitenland bij het leasecontract zijn inbegrepen.

Pech onderweg, wat moet ik doen?

In een eerder artikel schreven we over de stappen die je doorloopt als je schade aan je leaseauto hebt en wat je het beste kunt doen als je door pech niet meer verder kunt rijden. In dat geval kun je het beste direct contact opnemen met het nummer van de pechhulp van de leasemaatschappij. Vervolgens zorgen zij voor de juiste hulpverlening.

Pech onderweg in het buitenland

Een vraag die wij vaak voorbij zien komen is pechhulp in het buitenland inbegrepen? Dit is afhankelijk van de contractuele afspraken in het leasecontract. Dit geldt ook voor het vervangend vervoer mocht je dat nodig hebben. Bij de meeste leasemaatschappijen geldt de hulpverlening binnen heel Europa. Kun je niet meer verder rijden? Dan zorgt de pechhulp ervoor dat je leaseauto wordt weggesleept. Daarnaast wordt er binnen 24 tot 48 uur vervangend vervoer geregeld. Afhankelijk van de contractuele afspraken met jouw leasemaatschappij heb je recht op vervangend vervoer of worden achteraf de kosten voor vervangend vervoer doorbelast.

In sommige situaties kan het voorkomen dat je ter plekke bij de garage moet afrekenen. Achteraf kun je bij de leasemaatschappij de kosten declareren. Mochten de kosten voor hulpverlening niet in het leasecontract zijn inbegrepen, dan kun je altijd een beroep doen op de fabrieksgarantie (binnen de garantietermijn) van de leaseauto.

Twijfel je of de hulpverlening in het leasecontract is inbegrepen? Neem in dat geval altijd contact op met de leasemaatschappij. Zij kunnen jou precies vertellen welke kosten van de hulpverlening zij doorbelasten en welke niet. In een eerder artikel gaf Ellen Noppe van Eurocross 10 tips over een goede voorbereiding voor je vakantie. Immers is goed voorbereid zijn het halve werk. Zo ga jij met een lekker en voorbereid gevoel je vakantie in!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *