Tips van Eurocross | Gaat u goed voorbereid met de auto op vakantie?

Ik ben er klaar voor (Ellen Noppe red.). De jaarlijkse zomervakantie met mijn gezin. Het is vrijdagochtend en de auto staat volgeladen op de stoep voor ons huis. Onze trouwe vierwieler is een maandje geleden nog voor een algemene check bij de garage geweest. Toch fijn om te weten dat de bandenspanning in orde is en het met de koelvloeistof nog helemaal goed zit. Ik controleer nog snel of ik onze paspoorten en autopapieren bij me heb. En natuurlijk voldoende drinken voor onderweg.

Sinds ik bij alarmcentrale Eurocross Assistance werk, bereid ik me extra goed voor op onze vakantie met de auto naar de zon. Noem het beroepsdeformatie. Vorige zomer kregen we wel 17.863 telefoontjes van gestrande vakantiegangers die pech- of ongevalshulp nodig hadden. Een lekke band, oververhitte motor of lege accu. En met zo’n probleem met het hele gezin in 35 graden Celsius achter de vangrail op de route de soleil staan is geen pretje.

Onder het mom voorkomen is beter dan genezen, hebben wij vanuit onze expertise tips samengesteld voor een goede voorbereiding op een vakantie met de auto. En mocht er dan toch iets aan de hand zijn, dan is het altijd fijn om te weten dat er bij Eurocross ruim 180 hulpverleners aan de telefoon klaarzitten om je weer op weg te helpen.

Autovakantie tips Eurocross

2 reacties

 1. hans de rooij op zegt:

  als je caravan bij inshared allrisk verzekerd is en een pechulp verzekering doa hebt afgeloten door europa,ben je dan ook verzekerd van wegslepen en eventueel vervangend vervoer of transporteren naar Nederland van de caravan?

  • Hilda Boerma op zegt:

   Beste Hans,

   Denk dat het handig is om deze specifieke vraag even bij de verzekeraar Inshared na te vragen of de polisvoorwaarden erop na te slaan.

   Hartelijke groet,
   Hilda

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *