Onthulling Kia Soul EV tijdens Autoshow in Los Angeles

Tijdens de Autoshow in Los Angeles heeft Kia de nieuwe Kia Soul EV onthuld. Autoliefhebbers kunnen van 30 november tot 9 december in het LA Convention Center terecht voor het bekijken van deze elektrische auto. Kia heeft aangegeven dat de Kia Soul EV exact hetzelfde accupakket krijgt als de Kia e-Niro. Met een accupakket van 64 kWh is de verwachting dat de actieradius neerkomt op zo’n 455 kilometer (WLTP). Een hele verbetering als je kijkt naar zijn voorganger die een accupakket had van 27 kWh. De Kia Soul EV komt midden 2019 naar Nederland.

Kia Soul EV in LA onthuld

Kia Soul EV 2020Kia Soul EV 2020Kia Soul EV 2020Kia Soul EV 2020

Op de Autoshow in Los Angeles (9 november tot 9 december) is de Kia Soul EV in het echt te bewonderen. De Kia Soul EV valt zeker op in het Nederlandse straatbeeld door zijn opvallende, kubusachtige design. Als je de Kia Soul EV vergelijkt met zijn voorganger, dan heeft de elektrische auto een totaal nieuwe look gekregen. Dit geldt voor zowel het interieur als exterieur. De Kia Soul EV oogt sportiever en het interieur is ook luxer afgewerkt.

De elektrische auto is uitgerust met vier verschillende rijstanden: Comfort, Sport, Eco en Eco+. Iedere rijmodus heeft weer andere instellingen voor regeneratief afremmen. De Kia EV Soul beschikt over vier camera’s, waardoor de elektrische auto regeneratief afremt. Zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat, zal de EV Soul automatisch de snelheid verminderen.

Kia geeft aan dat de Kia Soul EV standaard al zeer rijk is uitgerust met een infotainmentsysteem, cruise control en allerlei veiligheidsvoorzieningen.

Actieradius Kia Soul EV

Kia Soul EV 2020Kia Soul EV 2020

De Kia Soul EV heeft een accupakket van 64 kWh en een vermogen van 204 pk. Een hele vooruitgang, vergeleken met het oudere model. De Kia Soul EV krijgt precies hetzelfde accupakket als de Kia e-Niro. Kia heeft tot dusver weinig bekendgemaakt over de range, maar de verwachting is dat de actieradius neerkomt op zo’n 455 kilometer.

Kia Soul EV in 2019 in Nederland

Wil je graag een Kia Soul EV leasen? Over de vanafprijzen heeft Kia nog niets bekendgemaakt. Wij verwachten dat deze begin 2019 volgen. De Kia Soul EV maakt zijn debuut in de VS. Daarna wordt de elektrische auto van Kia midden 2019 in Nederland verwacht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *