Nieuwe elektrische (concept) auto van KIA!

Kia presenteert op de Autosalon van Genève (van 7 t/m 17 maart) een nieuwe concept car met elektrische aandrijving. Na Kia’s succes met de populaire E-Niro, welke sneller besteld wordt dan Kia kan produceren, is dit de basis voor een nieuwe, nog te onthullen EV! Met een ontwerp uit het designcentrum van Kia in Frankfurt willen ze een elektrische auto ontwikkelen die je kippenvel geeft als je ernaar kijkt en ermee rijdt.

Design en rijervaring staan centraal

Bij Kia zijn ze in ieder geval duidelijk over wat ze met de auto willen bereiken. Gregory Guillaume, Vice President of Design van Kia Motor Europe zegt het volgende over het ontwerp van het nieuwe concept:

“Bij het design van auto’s draait alles om het prikkelen van de zintuigen en om het hart net wat sneller te laten kloppen. Wij zien absoluut geen reden waarom dat anders zou zijn wanneer de auto van een elektrische aandrijving is voorzien. We stelden ons voor om een volledig elektrische auto te ontwerpen die niet alleen de zorgen van consumenten wegneemt over rijbereik, prestaties, oplaadnetwerken en rijdynamiek, maar die je ook kippenvel geeft als je ernaar kijkt en ermee rijdt. Daarom is onze 100% elektrische conceptauto niet alleen ontworpen om je hart sneller te laten kloppen, maar ook om onze alles omvattende en emotionele benadering van elektrificatie te laten zien.”

Een eerder succes: de Kia E-Niro

Kia bouwt met de komst van het nieuwe concept voort op het succes van de Kia E-Niro ExecutiveLine. Met een realistisch bereik van 400 km en een waslijst aan standaard-opties is de Kia E-Niro een ontzettend populaire long-range middenklasse EV. Sinds kort is het in Nederland ook mogelijk om de Kia E-Niro met zonnedak te leasen. Gelukkig hoef je hier geen jaar voor in de wachtrij te staan: de auto is leverbaar in de zomer van 2019!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *