Kia e-Niro leasen? Wij hebben hem getest!

Vorige week hebben wij dankzij ACSL van Staalduinen Stadskanaal de Kia e-Niro in de praktijk getest. De 100% elektrische auto die wij getest hebben is de Kia e-Niro ExecutiveLine met een vanafprijs van 45.510 euro. Deze Kia e-Niro beschikt over een 64 kWh accupakket. De elektrische Kia e-Niro zal vanaf het eerste kwartaal van 2019 geleverd worden. In dit artikel geven wij een uitgebreide review van de Kia e-Niro inclusief video.

Praktijktest Kia e-Niro

Populaire leaseauto: Kia e-Niro

Kia e-Niro

Kia e-Niro

De Kia e-Niro heeft een gunstige vanafprijs, standaard rijke uitrusting, 4% bijtelling, en de elektrische auto heeft een actieradius van 455 kilometer (WLTP). Een unieke combinatie! De Kia e-Niro is nu al een zeer populaire leaseauto. De belangstelling is enorm, dit blijkt uit de reserveringen van Kia. 

Het design van de Kia e-Niro is geïnspireerd op de Niro EV Concept die Kia tijdens de 2018-editie van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begin dit jaar presenteerde. Het design van de Kia e-Niro is opvallend met een aantal bijzondere kenmerken zoals de dichte grille, blauwe accenten en de pijlvormige LED-dagrijverlichting. 

Opties Kia e-Niro 

Kia komt met twee uitvoeringen van de Kia e-Niro: de DynamicLine en de iets luxere uitvoering de ExecutiveLine. De Kia e-Niro DynamicLine is standaard al zeer rijk uitgerust. De volledig elektrische auto is uitgerust met autonome rijbaanvolgassistentie (LFA), vermoeidheidsherkenning (DAW), achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, achteruitrijcamera, stoelverwarming en stuurwielverwarming. 

De Kia e-Niro ExecutiveLine heeft, naast de opties van de DynamicLine-uitvoering, onder andere dodehoekdetectie (BSD), verkeersdetectie achter (RCTA), LED-koplampen, privacy glass, parkeersensoren voor, volledig lederen bekleding en JBL Premium Sound System.

Kia e-Niro vs Hyundai Kona Electric

De Kia e-Niro is vergelijkbaar met de Hyundai Kona Electric. Beide elektrische auto’s hebben een 64 kWh accupakket. De Kia e-Niro heeft een actieradius van 455 kilometer (WLTP) en de Hyundai Kona Electric een actieradius van 449 kilometer (WLTP). Het verschil tussen beide auto’s zit voornamelijk in de ruimte, de Kia e-Niro is namelijk ruimer.

Bovendien komt Kia met een app voor de Kia e-Niro. Zeker een toegevoegde waarde, want een app wordt bij de Hyundai Kona Electric enorm gemist. Via de app kun je namelijk op afstand de actieradius en de laadsnelheid checken en tot slot alvast de auto voorverwarmen. Dit laatste is in de winterperiode zeker geen overbodige luxe, maar op afstand de actieradius kunnen checken is gewoon noodzakelijk.

Rijeigenschappen Kia e-Niro

De Kia e-Niro heeft een goede wegligging en zoals we gewend zijn van een elektrische auto komt de e-Niro ontzettend snel van zijn plek. De elektrische auto heeft een vermogen van 204 pk en gaat van 0 naar 100 in 7.8 seconden.

Actieradius Kia e-Niro

De Kia e-Niro heeft een volledig elektrische aandrijflijn met onderdelen die specifiek voor deze elektrische crossover zijn ontwikkeld. De 100% elektrische Kia heeft een accupakket van 64 kWh. In een later stadium volgt de Kia e-Niro met een accupakket van 39 kWh. De Kia e-Niro (64 kWh) heeft een actieradius van 455 kilometer (WLTP), wat in de praktijk zal neerkomen op een reëele actieradius van 350 kilometer.

Opladen Kia e-Niro

De Kia e-Niro laadt maximaal 80 kilowattuur. Via een 1 fase lader (32a) heeft de elektrische auto voor een volle accu ongeveer 10 uur en 30 minuten nodig. Via een 175 kWh snellader is de 100% Kia e-Niro binnen 40 minuten van 38 tot 304 kilometer opgeladen. De auto wordt geleverd met een thuislader met een type 2 laadkabel met een dubbele Mennekes aansluiting.

Bijtelling Kia e-Niro 

Ga je de Kia e-Niro leasen, dan betaal je gedurende vijf jaar slechts 4% fiscale bijtelling als jouw leasecontract in 2019 of in 2020 begint. Dat betekent dat je netto slechts 50 tot 60 euro kwijt bent aan het privégebruik van deze auto.

Levertijd Kia e-Niro 

De Kia e-Niro wordt in het eerste kwartaal van 2019 uitgeleverd. Uitlevering gaat op volgorde van reservering. Heb je niet gereserveerd via de website van Kia, reken dan op een ruime levertijd, net zoals we gewend zijn van andere elektrische auto’s zoals de Hyundai Kona Electric, van circa negen tot twaalf maanden. Houd hier dus rekening mee en wacht niet te lang.

Kia e-Niro leasen

Wil jij ook graag een Kia e-Niro leasen? Wacht niet te lang, ga meteen naar zakelijkelektrischleasen.nl om de auto te bestellen, samenstellen en meteen jouw leasetarief per maand te bekijken. 

2 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.