Nieuwe kentekens geïntroduceerd in Nederland

Gisteren heeft de RDW de nieuwe reeks kentekens in Nederland geïntroduceerd. Vanaf nu krijgen alle nieuwe auto’s een kenteken bestaande uit een letter, drie cijfers en twee letters. BMW stelde een elektrische auto, de BMW i3, ter beschikking om als eerste auto het nieuwe kenteken G-001-BB te dragen.

Nieuwe kentekens voor personenauto’s in Nederland

In totaal zullen er zo’n 2,7 miljoen auto’s het nieuwe kenteken in Nederland dragen. De RWD vond het toepasselijk om het eerste nieuwe kenteken G-001-BB te plaatsen op een elektrische auto. Er is bewust voor deze combinatie gekozen om te voorkomen dat er woorden in de kentekens ontstaan. Bovendien worden er geen letters C en Q gebruikt, omdat deze teveel op een nul lijken. De B wordt gebruikt bij zware bedrijfsauto’s en de D en F zijn voor de brom- en snorfietsen. De eerstvolgende letter is daarom de letter G.

De elektrische auto staat symbool voor de ambitie om in 2050 de CO2 uitstoot met 85% te verminderen. Traditiegetrouw is de eerste auto geschonken aan een goed doel, dit jaar is er gekozen voor Natuurmonumenten.

Inmiddels zijn er 10 nieuwe combinaties in Nederland geïntroduceerd. De laatste reeks ‘nieuwe’ kentekens werden in 2015 geïntroduceerd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *