Meest populaire leaseauto’s januari 2020

In januari zijn er in totaal 44.303 nieuwe auto’s op kenteken gezet. Als we kijken naar het aantal leaseregistraties dan zijn er in januari ruim 23.000 leaseauto’s geregistreerd. Vanwege de gewijzigde bijtellingsregels in 2020, was de Tesla Model 3 verreweg de meest populaire leaseauto van 2019. In januari 2020 heeft de Tesla Model 3 plaatsgemaakt voor de Volkswagen Polo. Met in totaal 1.395 registraties was de Volkswagen Polo de meest populaire leaseauto in januari.

Als we kijken naar de meest populaire elektrische leaseauto’s, dan was de Opel Ampera-e verrassend genoeg deze maand de meest populaire elektrische leaseauto. De Opel Ampera-e wordt gevolgd door volledig elektrische Volkswagen e-Golf.

Top 5 meest populaire leaseauto’s januari 2020

In vergelijking met vorige maand, ziet de top 5 meest populaire leaseauto’s van januari er toch iets anders uit. In januari 2020 is de Volkswagen Polo de meest populaire leaseauto. Gevolgd door de Ford Focus en op de derde plek staat de Renault Clio. In het overzicht hieronder zie je volledige top 5 meest populaire leaseauto’s. Volkswagen is goed vertegenwoordigd in de top 5 meest populaire leaseauto’s.

 1. Volkswagen Polo (1.395)
 2. Ford Focus (1.013)
 3. Renault Clio (814)
 4. Volkswagen Golf (649)
 5. Volkswagen up! (592)

Top 10 meest populaire elektrische leaseauto’s

Vergeleken met vorige maand ziet de top 10 meest populaire elektrische leaseauto’s er deze maand heel anders uit. In december was de Tesla Model 3 verreweg de meest populaire elektrische leaseauto. Deze maand heeft de Tesla Model 3 plaatsgemaakt voor de Opel Ampera-e. Het aantal registraties van de Opel Ampera-e was het afgelopen jaar behoorlijk gedaald, maar in januari was de elektrische auto ineens weer populair bij de zakelijke rijder.

De Opel Ampera-e wordt gevolgd door de volledig elektrische Volkswagen e-Golf. De Skoda Citigoᵉ iV is officieel nog niet uitgeleverd, echter er zijn al een aantal exemplaren op kenteken gezet. Dit geldt ook voor de Opel Corsa-e en de Citroën Berlingo. Hieronder een volledig overzicht van de top 10 meest populaire elektrische leaseauto’s.

 1. Opel Ampera-e (312)
 2. Volkswagen e-Golf (270)
 3. Kia e-Niro (156)
 4. Renault Zoe (76)
 5. Hyundai Kona Electric
 6. Kia e-Soul
 7. Tesla Model 3
 8. Skoda Citigoᵉ iV
 9. Opel Corsa-e
 10. Citroën Berlingo

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *