Levertijd Tesla Model 3

De eerste Tesla Model 3’s zijn (op basis van reserveringsdatum) uitgeleverd en inmiddels gespot op de Nederlandse snelwegen. De reeds bestelde Tesla Model 3’s worden langzamerhand uitgeleverd. Als je nu besluit een Tesla Model 3 te gaan leasen, dan geeft Tesla op hun website aan dat de levertijd van de Tesla Model 3 medio maart 2019 is. Toch is het verstandig rekening te houden met een gemiddelde levertijd van 2 a 3 maanden.

Tesla Model 3 test

Inmiddels hebben wij ook de Tesla Model 3 ook al even in de praktijk mogen testen. Wij zijn fan van de Tesla Model 3. Als je kijkt naar de rijeigenschappen van de Tesla Model 3 dan zijn deze uitstekend te noemen. De auto is mooi afgewerkt, heeft een goede wegligging en veel direct vermogen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering gaat de Tesla Model 3 Performance van 0 naar 100 in slechts 3.5 seconden. De Tesla Model 3 Long Range gaat in 4.8 seconden van 0 naar 100 kilometer.

Actieradius Tesla Model 3

De Tesla Model 3 Long Range heeft een actieradius van 560 kilometer en de Performance heeft een actieradius van 530 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Als we de actieradius van de Tesla Model 3 vergelijken op basis van de WLTP en praktijkervaringen, dan heeft de auto een realistische actieradius. Uit onze test met de Tesla Model 3 blijkt dat de actieradius in de praktijk neerkomt op ruim 400 kilometer.

Opladen Tesla Model 3

Via het stopcontact, openbare oplaadpunten, de snellaadstations en via de Tesla Superchargers is de Tesla Model 3 op te laden. Het voordeel van de Tesla Model 3 is dat de auto voorzien is van een 3-fase lader. Dit betekent dat de auto binnen 5.5 uur weer volledig is opgeladen.

Tesla Model 3 bijtelling + leasen in 2019

Heb je interesse in het leasen van een Tesla Model 3? Gemiddeld komt de bijtelling van een Tesla Model 3 (fiscale waarde 58.800 euro) neer op zo’n 261 euro per maand (belastingschaal 51.5%).

Via zakelijkelektrischleasen.nl kun je de Tesla Model 3 naar eigen wens online samenstellen en het leasetarief per maand bekijken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.