Leasebranche groeit in het eerste halfjaar 2017

Uit een persbericht van de VNA, de vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen, blijkt dat het goed gaat met de autoleasesector in het eerste half jaar van 2017. Dat constateert het VNA op basis van de ontwikkelingen in de vlootaantallen van haar leden. De cijfers van de VNA-leden over het eerst half jaar laten een groei van de leasevloot zien van ca. 32.750 voertuigen (= 4,6%) naar een parkomvang van ca. 752.000 personen- en bestelauto’s.

Groei autoleasebranche wordt met name veroorzaakt door private lease

De groei in de autoleasebranche wordt met name veroorzaakt door private lease (+31,2%). Het zakelijk leasen van bestelauto’s groeit met zo’n 3,7% en het zakelijk leasen van personenauto’s groeit met zo’n 1,8%. De VNA schat in dat de totale Nederlandse private leasevloot een omvang heeft van circa 85.000 auto’s. Mocht dit groeitempo doorzetten, dan wordt de 100.000ste private leaseauto nog dit jaar ingezet.

“Consument wil ook zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand”

Renate Hemerik, directeur VNA: “Het aantal private lease auto’s blijft groeien. Inmiddels is 1 op de 10 lease-auto’s een private lease-auto. De reden dat het aantal private lease-auto’s blijft stijgen is dat de consument wil, wat de zakelijke rijder al veel langer heeft, namelijk zorgeloos auto rijden voor een vast bedrag per maand.”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *