Laadpalen levensreddend door AED

Na de succesvolle pilot in Delft waar de eerste laadpaal met AED (Automatische Externe Defibrillator) staat, worden er op verschillende plekken in Rotterdam vijf extra laadpalen met AED geplaatst. De initiatiefnemers willen de laadpalen multifunctioneel inzetten. Door de dekkende laadinfrastructuur in Nederland is het een slimme zet om hier gebruik van te maken.

Vijf laadpalen met AED in Rotterdam

Tegenwoordig is een laadpaal, naast het opladen van de elektrische auto, ook levensreddend. Vorig jaar heeft EVBox samen met City AED in Delft de eerste laadpaal met defibrillator geplaatst. Het idee om een AED op een laadpaal te plaatsen, komt van het bedrijf City AED. Een slimme zet, vanwege het feit dat de laadpalen 24/7 beschikbaar zijn, het aantal laadpalen in Nederland groeit en de laadpalen op openbare plekken staan waar iedereen bij kan.

Na het succes van deze pilot heeft de gemeente Rotterdam nu ook de eerste laadpaal met defibrillator geplaatst op de Westerkade in Rotterdam. In totaal worden er vijf defibrillators geplaatst bij de laadpalen op de Molenlaan, Clazina, Kouwenbergzoom, de Jaap van de Scheurhof en de strandweg.

De AED is een apparaat dat bij een levensbedreigende situatie het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Het apparaat geeft een elektrische schok af. Zelfs zonder stroom werkt de AED, doordat het apparaat een ingebouwde accu heeft. De laadpalen met AED is een mooi initiatief om laadpalen voor meerdere doeleinden in te zetten. Wij zijn benieuwd of er op korte termijn naast de gemeente Delft en Rotterdam meerdere gemeentes volgen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *