Laadpaal voor elektrische auto’s met AED defibrillator

De gemeente Delft heeft een primeur te pakken. Niet vanwege de onthulling van een laadpaal, maar vanwege een laadpaal voorzien van een AED defibrillator. Dit geeft maar maar weer aan, dat de ontwikkelingen rondom EV’s momenteel in een sneltreinvaart gaan. De laadinfrastructuur in Nederland breidt zich alsmaar uit, waar een organisatie zoals de Delftse organisatie City AED, feilloos op inspeelt. De eerste laadpaal mét AED defibrillator is in de wijk Vrijenban in Delft geplaatst.

Foto/bron: City AED

Eerste laadpaal mét AED defibrillator

De laadinfrastructuur ontwikkelt zich razendsnel. Iedere maand komen er weer meerdere openbare laadpunten en snellaadpunten bij. De laadpaal zie je steeds vaker op openbare locaties waaronder in parkeergarages, bij de supermarkt, bij bedrijven en ga zo maar door. Een slimme zet om hier als organisatie op in te spelen. In de gemeente Delft is onlangs de eerste laadpaal mét AED defibrillator onthuld. Een win-win situatie, want het aantal oplaadpunten zal in de toekomst alleen maar toenemen en daarmee biedt het des te meer mogelijkheden voor organisaties zoals City AED.

Op openbare locaties in Nederland zijn er op dit moment onvoldoende AED’s die 24 uur per dag te bereiken zijn. De Delftse organisatie City AED wil dit probleem graag oplossen en wil laadpalen voor elektrische auto’s hiervoor gebruiken. De openbare oplaadpunten zijn goed zichtbaar en tevens altijd goed bereikbaar.

“Door zoveel mogelijk AED’s te plaatsen bij openbare laadpalen voor elektrische auto’s, bouwen wij aan een landelijk dekkend AED-netwerk. EVBox heeft nu samen met de gemeente Delft de primeur. De AED-laadpaal is ook beschikbaar voor andere gemeenten en laadpaal merken, aldus Marcel Mattijssen van City AED.”

City AED heeft hiervoor de handen ineengeslagen met EVBox. EVBox is verantwoordelijk voor de beschikbare laadpalen en City AED voorziet vervolgens de laadpaal van een AED defibrillator. City AED zorgt er met zijn ingebouwde accu voor dat de defibrillator 24/7 functioneert. Een mooi initiatief om een laadpaal voor meerdere doeleinden te gebruiken.

1 reactie

  1. Hans Weijts (dorpscoördinator BTL Bleiswijk) op zegt:

    Een geweldig initiatief. Als buurttoezichtorganisatie heeft Buurttoezicht Lansingerland (BTL) belangstelling voor de mogelijkheid een AED op een laadpunt aan te sluiten. Soortgelijk als in bovenstaand artikel.
    Wat is nodig om zo’n oplossing te realiseren ?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.