Kia onthult eerste foto’s van de volledig elektrische Kia e-Niro 2018

Kia heeft zojuist de eerste foto’s van de volledig elektrische crossover onthuld: de Kia e-Niro. De Kia e-Niro heeft een accupakket van 64 kWh en een actieradius van maar liefst 450 kilometer volgens de WLTP test. Tijdens de Autosalon van Parijs in oktober 2018 maakt de volledig elektrische crossover zijn debuut. Vanaf komend najaar staat de Kia e-Niro in de showrooms.

Kia e-Niro 2018

Kia Niro Electric

Tijdens de ‘5th International Electric Vehicle Expo’ in het Zuid-Koreaanse Jeju onthulde Kia de eerste foto’s. De Kia e-Niro is een perfecte combinatie van comfort, sportiviteit met een spectaculair design. De volledig elektrische crossover is ontworpen in het designcentra van Kia in Californië. De ontwerper heeft zich laten inspireren door de Kia Niro EV Concept. Uniek aan de Kia e-Niro is de bijzondere grill, de futuristische luchtinlaten en de LED-dagrijverlichting. De toelopende ramen zijn geïnspireerd op de ‘Clean and High-tech’ designfilosofie van Kia.

Nieuwste technologie

Naast het spectaculaire design is de volledig elektrische crossover ook voorzien van innovatieve technologie. Denk hierbij aan Active Pedestrian Warning System (APWS), vier frontcamera’s, objectherkenningstechnologie en frontspeakers. De moderne technologie is erop gericht om de veiligheid van omstanders te waarborgen.

Actieradius Kia e-Niro 2018

De volledig elektrische crossover is leverbaar met twee verschillende batterijvarianten. Je kunt kiezen uit de Mid Range of de Long Range. De Mid Range heeft een accupakket van 39,2 kWh en een actieradius van ruim 300 kilometer. De Long Range heeft een capaciteit van 64 kWh, wat een actieradius van maar liefst 450 kilometer (WLTP) betekent. Bovendien profiteer je met een volledig elektrische auto van de gunstige bijtelling van 4 procent.

Kia e-Niro 2018 komend najaar in de showrooms

Het automerk laat hiermee zien dat zij hun doelstelling willen waarmaken. In 2025 wil Kia 16 modellen met elektrische aandrijving op de markt gaan uitbrengen. Kia heeft aangekondigd dat de volledig elektrische crossover tijdens de Autosalon van Parijs in oktober 2018 zijn debuut maakt. Vanaf komend najaar kunnen wij de Kia e-Niro in de showrooms verwachten, aldus Kia.

Over de vanafprijzen is nog niets bekend, maar wij hopen dat deze spoedig volgen. Wij hebben hoge verwachtingen van deze volledig elektrische crossover. Door de gunstige bijtelling van 4 procent en de actieradius verwachten wij dat de Kia e-Niro het goed zal gaan doen bij de zakelijke rijders.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *