Kia e-Soul maakt debuut tijdens Autosalon van Genève

Naast het succes van de Kia e-Niro, komt Kia met nog een volledig elektrische auto: de Kia e-Soul. De elektrische auto is vanaf nu te bewonderen op de Autosalon van Genève (7 – 17 maart). De Kia e-Soul krijgt net zoals de Kia e-Niro een accupakket van 64 kWh waar je volgens de WLTP testnorm 452 kilometer mee kunt rijden. De Kia e-Soul wordt in de tweede helft van 2019 in Nederland verwacht. Hopelijk zullen de levertijden van de Kia e-Soul niet zo oplopen zoals bij de Kia e-Niro. Zoals Wouter Karssen in de video op Autoblog.nl ook al zei ;), is het alsnog mogelijk om vrij snel in een Kia e-Niro te stappen.

Design + interieur Kia e-Soul

De derde generatie van de Kia e-Soul is qua design bijna een kopie van zijn voorganger met een aantal kleine aanpassingen. Zo is de elektrische variant iets langer geworden. Het nieuwe model oogt wat frisser, speelser en biedt ruimte voor vijf personen. De elektrische auto blijft net zoals de eerste en tweede generatie zijn fijne rijeigenschappen behouden.

De Kia e-Soul wordt in Europa alleen beschikbaar als 100% elektrische auto. Een hele bewuste keuze van Kia, in 2018 was 1 op de 8 van de totale Europese verkopen een 100% elektrische auto.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer voor Kia Motors Europe: “De markt is in de afgelopen jaren flink veranderd, en in 2018 – het laatste jaar waarin het huidige model van de Soul werd verkocht, verkocht Kia in Europa meer elektrisch aangedreven exemplaren van het model dan de benzine- en dieselversies bij elkaar opgeteld. Kia zet vol in op elektrificatie, met een groeiend aanbod van mild-hybride, hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s. “

De auto is vrij snel herkenbaar als elektrische auto vanwege de ‘gesloten’ grille, laadaansluiting aan de voorkant en het ontbreken van de uitlaatpijp. De elektrische Kia is leverbaar met een draadloze telefoonlader, verwarmde voorstoelen, en premium Harman Kardon audiosysteem. Tot slot is Kia e-Soul ook voorzien van een head-up display waarbij de snelheid en navigatie op de voorruit wordt geprojecteerd. Wat voor Kia nieuw is, is het UVO Connect systeem. De Kia e-Soul zal de eerste Kia zijn die voorzien is van dit nieuwe systeem. Het systeem heeft een simkaart waarmee live data opgehaald kan worden. Denk hierbij aan verkeersinformatie waaronder beschikbare laadpunten.

Actieradius + opladen Kia e-Soul

Na het succes en de populariteit van de Kia e-Niro, komt Kia voor de Kia e-Soul met exact hetzelfde 64 kWh accupakket. De actieradius van de e-Soul komt neer op zo’n 452 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 400 kilometer. Voor de elektromotor en het accupakket van de elektrische auto geeft Kia een garantie af van 7 jaar/150.000 kilometer.

De Kia e-Soul kan thuis opgeladen worden, via openbare oplaadpunten en het snellaadnetwerk. De auto wordt standaard geleverd met een DC snellader. In de praktijk betekent dit dat de auto met een 100 kWh snellader binnen 40 minuten weer voor 80 procent is opgeladen.

Net zoals de Kia e-Niro krijgt de Kia e-Soul ook een app waarmee je op afstand de actuele laadsnelheid en actieradius kunt bekijken. Ook kun je op afstand de auto voorverwarmen en een laadsessie stoppen.

Bijtelling Kia e-Soul

Kia heeft nog geen vanafprijs voor de Kia e-Soul afgegeven. Wij verwachten dat Kia deze op zeer korte termijn bekend zullen maken. De verwachting is dat je met de Kia e-Soul kunt profiteren van de volledige 4% bijtelling over de fiscale waarde. Dit heeft te maken met het feit dat de Kia e-Soul een vanafprijs onder de 50.000 euro krijgt. In 2019 betaal je namelijk 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro en 22% over het resterende bedrag.

Kia e-Soul leasen in 2019

Heb je interesse in het leasen van de Kia e-Soul? De Kia e-Soul is leverbaar in zeven verschillende kleuren en in zeven tweekleurige combinaties. Bovendien kun je kiezen voor stoffen of lederen bekleding. Kia geeft aan dat we de Kia e-Soul in de tweede helft van de 2019 in Nederland kunnen verwachten. Kun je niet zolang wachten? De Kia e-Soul is van 7 tot 17 maart te bewonderen op de Autosalon van Genève.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.