Tesla model 3: wanneer komt hij naar Nederland?

In dit artikel praten we jou graag bij over wat er nu bekend is over de Tesla model 3. Wanneer komt deze auto naar Nederland, wat is op dit moment de ingeschatte levertijd, hoeveel gaat de auto kosten, hoe kun je deze auto reserveren, hoe staat het met de productie van deze auto: we behandelen alles wat er nu bekend in dit artikel.

Productie Tesla model 3

Begin juli twitterde Elon Musk nog optimistisch over de productie van de Tesla model 3. Er werd toen vanuit gegaan dat er in december 2017 ongeveer 20.000 auto’s zouden worden geproduceerd. Inmiddels weten we dat dit bij lange na niet is gelukt. In de afgelopen periode werd bekend dat Tesla kampte met problemen bij de productie van de model 3.

De auto’s zijn vanaf eind juli 2017 vooral uitgereikt aan Amerikaanse medewerkers van het bedrijf. Inmiddels zie je steeds meer (Amerikaanse) mensen die op social media melden inmiddels een uitnodiging te hebben ontvangen om hun Tesla model 3 te configureren, dus dit lijkt erop dat er langzamerhand wordt begonnen met het uitreiken van extra Tesla’s. Daarnaast verschijnen op YouTube steeds meer filmpjes en user reviews van mensen die hun Tesla model 3 in ontvangst hebben genomen.

In het derde kwartaal van 2017, zijn er 222 Tesla model 3’s geleverd.
In het vierde kwartaal van 2017, zijn er 1.550 Tesla model 3’s geleverd.

Begin januari 2018 gaf Tesla aan in haar ‘Vehicle Production and Deliveries Report’, dat er bij de productie wordt gefocust op kwaliteit en efficiëntie. Tesla mikt nu op een productie van ongeveer 2.500 model 3’s per week in maart 2018, en wil dat verdubbelen naar 5.000 auto’s per week in juni 2018.

De eerste Tesla productiemodellen

De eerste Productie Model 3 wordt geleverd met een lange afstand batterij, met een actieradius van 310 mijl, achterwielaandrijving en premium upgrades. Deze versie start vanaf $ 49.000. De exacte Nederlandse prijs is nog niet bekend. In een later stadium is Model 3 ook beschikbaar in een standaard uitvoering met een standaard batterij, met een actieradius van 220 mijl, beginnend vanaf $ 35.000.

Klanten kunnen kiezen uit drie configuratieopties voor Model 3:

  • Velgen (18″ Aero of 19″ Sport)
  • Lak (Solid Black, Midnight Silver Metallic, Deep Blue Metallic, Zilver Metallic, Pearl White Multi-Coat, Red Multi-Coat)
  • Autopilot functies (verbeterde Autopilot of zelfrijdende besturing).

Klanten die een Tesla model 3 hebben gereserveerd, ontvangen een e-mail om hun Tesla model 3 te configureren.

Levertijd Tesla model 3

De Tesla model 3 kon (wereldwijd) worden gereserveerd vanaf 31 maart 2016. Hiervoor was wel een aanbetaling van 1000 dollar vereist. In augustus 2017 werd bekend dat ongeveer 455.000 mensen een auto hadden gereserveerd. Dit waren er eerst meer, maar door het wachten hebben circa 63.000 mensen hun reservering weer ingetrokken.

Heb je al een bestaande reservering? Dan is het afhankelijk van jouw plaats in de wachtrij wanneer jij een uitnodiging kunt verwachten om jouw Tesla model 3 te configureren. Huidige Tesla model S of Tesla model X bezitters hebben voorrang.

Moet je de Tesla model 3 nog reserveren? Dan moet je volgens Tesla nog ongeveer 12 tot 18 maanden wachten voordat jouw Tesla daadwerkelijk wordt geleverd. Tesla zegt hierover zelf: “We voeren de productie steeds meer op, maar leveringen voor Model 3-reserveringen die vandaag worden geplaatst, worden naar verwachting pas vanaf halverwege 2019 geleverd.”

Tesla model 3 naar Nederland

Tesla geeft zelf aan, dat we de Tesla model 3 eind 2018 in Nederland kunnen verwachten. Letterlijk communiceert de fabrikant op haar website: “Leveringen beginnen in de US, Europese en Aziatische leveringen starten eind 2018. De eerste leveringen zullen plaats vinden in de markten met links gestuurde voertuigen en daaropvolgend, in 2019, de markten met rechts gestuurde voertuigen.”

We zullen dus nog heel even geduld moeten hebben op de aanwezigheid van de Tesla model 3 in Nederland. Overigens is er op 31 augustus 2017 al wel een enkele Tesla model 3 gespot in Nederland, niet geheel ontoevallig vlakbij de assemblagefabriek van Tesla in Tilburg.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *