Fietsendrager Hyundai Kona Electric nu ook mogelijk!

Hyundai heeft onlangs bekendgemaakt dat een fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric nu ook mogelijk is. Naast de vraag over een trekhaak onder de Hyundai Kona Electric, kregen wij ook vaak de vraag of een fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric tot de mogelijkheden behoort. Hyundai biedt een fietsendrager voor deze 100% elektrische auto door middel van trekhaak met een afneembare kogel. Mooi nieuws!

Vanaf dit moment is het mogelijk om een fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric te bestellen. De prijs voor een fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric komt neer op 1.349 euro (inclusief montagetijd).

Fietsendrager voor Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric was al een zeer populaire elektrische auto. Het feit dat je nu ook een fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric kunt bestellen, stimuleert de populariteit van deze 100% elektrische auto alleen nog maar meer.

Trekhaak voor elektrische auto’s

De fietsendrager voor de volledig elektrische auto bestaat uit drie onderdelen. Een fietsdrager met montagebeugel, een kabelset en tot slot een fietsendrager. De fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric bestaat uit een trekhaak met afneembare kogel. Als je kijkt naar het vermogen van elektrische auto’s, dan zouden elektrische auto’s qua vermogen, prima een trekhaak kunnen hebben. Echter heeft het trekken van gewicht invloed op de actieradius van een elektrische auto.

Trekhaak voor Hyundai Kona Electric

De trekhaak met afneembare kogel voor deze elektrische auto heeft disselblokkering met pin, zodat de dissel niet kan draaien. Deze constructie zorgt ervoor dat de Hyundai Kona Electric met trekhaak geen aanhanger of een gewicht van meer dan 80 kg kan trekken. De Hyundai Kona Electric met fietsendrager kan maximaal 80 kg dragen. Dit gewicht is meer dan voldoende voor bijvoorbeeld twee elektrische fietsen.

Fietsendrager voor elektrische auto

De bekabeling voor de Hyundai Kona Electric is nét even iets anders dan de Hyundai Kona met een benzinemotor. Het automerk adviseert de fietsendrager van Uebler. De fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric van Uebler heeft twee voordelen: het lage gewicht en de gemakkelijke bevestiging op de afneembare kogel. Bovendien is deze fietsendrager getest op de elektrische auto. De fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric heeft een prijskaartje van 1.349 euro. Dit bedrag is inclusief de montagetijd voor de beugel van de fietsendrager en de bekabeling van de Hyundai Kona Electric. De fietsendrager voor de Hyundai Kona Electric is zeker een mooie toevoeging voor deze populaire elektrische auto.

2 reacties

 1. […] In de lease is Ioniq erg gunstig geprijsd. Het ontbreken van de mogelijkheid om een fietsendrager aan te brengen geeft een verkoper aan een andere klant aan als feit. Thuisgekomen en later in het weekend getipt door een Capgemini collega vind ik na wat zoeken een recent artikel waarin de mogeljikheid wordt uitgelegd om wel degelijk voor de Ioniq een fietsendrager te bestellen. […]

  • Marco op zegt:

   Zowel de Hyundai Kona als de Ioniq zijn te voorzien van een trekhaak tbv. een fietsendrager.
   Let wel, de trekhaak is uitsluitend voor een fietsendrager te gebruiken!
   Kennis van deze oplossing is bij iedere Hyundai dealer aanwezig.
   Dezelfde dealer zal het ook graag monteren, u bent welkom.

   MvG
   Auto Palace Hoogeveen
   Hyundai dealer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *