Elektrische Mini wordt Mini Cooper S E

De elektrische mini Cooper, welke veel gelijkenissen heeft met de brandstof-variant, krijgt de naam Mini Cooper S E. De eerste echte elektrische hot-hatch wordt met de komst van de Cooper S E een realiteit. De Mini Cooper zal de aandrijflijn van de BMW i3 S gebruiken, met een vermogen van 181 pk. Dit is slechts een klein verschil met het benzine-broertje Cooper S, welke een vermogen van 189 pk heeft.

Een echte elektrische hot hatch

De Mini Cooper S E mag zich met recht een echte elektrische hot hatch noemen. Hoewel de auto zwaarder is dan de benzine variant, door het gewicht van de batterijen, is de acceleratiesnelheid vergelijkbaar met de benzine Cooper S. Hoe dit kan? Door de elektromotor! De elektromotor beschikt vanaf stilstand direct over alle beschikbare koppel, en heeft geen versnellingen.

Bereik van de Mini Cooper S E

Met een verwachtte WLTP-range van ongeveer 320 kilometer (afgeleid van de BMW i3 s), is de Cooper S E erg geschikt voor normaal woon-werk verkeer. De laadmogelijkheden zijn nog niet bekend, maar we hopen dat het meer dan de 50 kWh laadsnelheid van de BMW i3’s is. Hoe sneller weer op pad, hoe beter.

Prijs en verwachtte release-date

De officiële prijs van de elektrische Mini Cooper S E is nog niet bepaald, maar er wordt al wild over gespeculeerd. Men verwacht dat de prijs lager zal zijn dan de prijs van de BMW i3s, welke een vanafprijs heeft van 45.693 euro. De Cooper S E zal op de zestigste verjaardag van Mini, in april 2019, gepresenteerd worden en naar verwachting leverbaar zijn vanaf 2020.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *