Elektrische Mini in 2020 krijgt actieradius van 235 kilometer

2020 wordt hét jaar van de elektrische auto. In 2020 kunnen wij naast vele andere elektrische auto’s ook de elektrische Mini Cooper SE verwachten. We zitten met smart te wachten op de 100% elektrische Mini. De elektrische Mini krijgt waarschijnlijk hetzelfde 33 kWh accupakket als de BMW i3. De actieradius van elektrische Mini zou in de praktijk neerkomen op zo’n 235 kilometer.

Elektrische Mini Cooper in 2020


Mini communiceert al een behoorlijke tijd vrij weinig over de prijs, range en wanneer de elektrische auto op de Nederlandse markt wordt uitgebracht. Volgens een aantal bronnen wordt de 100% elektrische Mini in 2020 officieel aan het publiek geïntroduceerd.

Eerder waren er al spyshots van de elektrische Mini opgedoken. Inmiddels zijn er meerdere foto’s vrijgegeven. De elektrische auto is, zoals we gewend zijn van Mini, heel herkenbaar voor het automerk. Toch zie je gelijk dat het om een elektrische auto gaat vanwege het ontbreken van de uitlaatpijp en de dichte grille.

Test elektrische Mini

De eerste testritten met de elektrische Mini zitten er inmiddels op. Wederom is het design en het interieur gecamoufleerd door Mini.

Actieradius van 235 km voor elektrische auto van Mini

Het schijnt dat de elektrische Mini hetzelfde 33 kWh accupakket krijgt als de BMW i3. Wat ons betreft is dit toch een klein beetje een tegenvaller. Helemaal als we de elektrische auto vergelijken met de actieradius van de Hyundai Kona Electric of Kia e-Niro.

Als we de Mini vergelijken met de BMW i3 dan zal de elektrische auto een vermogen krijgen van 184 pk. Mini heeft de elektrische auto de naam Mini Cooper SE gegeven.

Met een 33 kWh accupakket zal je ongeveer zo’n 235 kilometer ver kunnen rijden. In de praktijk zal dit neerkomen op een actieradius van ongeveer 200 kilometer. Naar verwachting zal de elektrische Mini binnen 40 minuten weer voor 80% zijn opgeladen.

Elektrische Mini Cooper SE leasen

Heb je interesse in het leasen van een Mini Cooper SE oftewel de eerste volledig elektrische Mini? Mini heeft het officieel nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat de elektrische Mini in november in Oxford in productie gaat. De elektrische auto zal naar verwachting in 2020 in de showrooms in Nederland staan. Het is nog niet mogelijk om de elektrische Mini te reserveren, maar je kunt alvast je interesse op de website kenbaar maken. Verdere informatie volgt hopelijk snel, maar voor nu moeten we nog even geduld hebben.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *