Elektrische auto van 16.150 euro komt naar Nederland

De e.Go Life van de Duitse start-up e.Go komt naar Nederland. Deze 100% elektrische auto is verkrijgbaar vanaf 16.500 euro. De e.Go Life is leverbaar in drie uitvoeringen. Voor degenen die niet tot de marktintroductie in 2020 willen wachten, de e.Go Life op 17 en 18 mei te bewonderen bij AutohaarHaarhuis in Geesteren.

e.Go Life vanaf de zomer te reserveren

De elektrische auto was al enige tijd te reserveren in Duitsland, inmiddels zijn er ruim 3.000 reserveringen geplaatst. In Duitsland begint de Duitse start-up langzamerhand de eerste modellen van de e.Go Life First Edition uit te leveren. In de zomer kunnen geïnteresseerden in Nederland een reservering plaatsen voor de elektrische auto.

Uitvoeringen e.Go Life

e.Go Life

De e.Go Life heeft een compact formaat en is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de e.Go Life 20, e.Go Life 40 en e.Go Life 60. De uitvoeringen verschillen in actieradius en uitrusting. Op de Duitse website is de auto al te configureren.

Prijs e.Go Life

De volledig elektrische e.Go Life 20 heeft een vanafprijs van slechts 16.150 euro. De Nederlandse prijzen voor de e.Go Life 40 en 60 zijn nog niet bekendgemaakt. Deze zullen vergelijkbaar zijn met de Duitse prijzen. De e.Go Life 40 heeft een prijs van 17.400 euro en voor de e.Go Life 60 betaal je 19.900 euro.

Actieradius + opladen e.Go Life

De 100% elektrische e.Go Life 20 heeft een 14,5 kWh accupakket en een actieradius van 100 kilometer (WLTP). De tweede uitvoering, de e.Go Life 40, heeft een 17,5 kWh accupakket en een actieradius van 113 kilometer volgens de WLTP-testnorm. De derde uitvoering, de e.Go Life 60 heeft een 23,5 kWh accupakket en hiermee kun je 145 kilometer op één lading rijden. De range van deze elektrische auto is zeer beperkt en dus niet echt geschikt als je veel kilometers rijdt. Echter is de auto ideaal voor bijvoorbeeld korte ritten in de stad.

De elektrische auto (e.Go Life 20) is via het stopcontact binnen vijf uur weer volledig opgeladen. Bij een openbaar oplaadpunt heeft de elektrische auto ongeveer vier uur nodig.

e.Go Life vanaf 2020 in Nederland

De e.Go Life wint niet de schoonheidsprijs als je kijkt naar het design van de e.Go, maar desalniettemin zijn er in Duitsland al ruim 3.000 reserveringen voor de elektrische auto geplaatst. De e.Go Life heeft uiteraard een zeer gunstige vanafprijs van 16.150 euro voor een elektrische auto, echter is de actieradius zeer beperkt. Of de e.Go Life het ook in Nederland goed gaat doen is nog even de vraag.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *