Alles wat je moet weten over de Hyundai Kona EV

Gisteren was dan eindelijk het moment waar wij op hebben gewacht; de officiële onthulling van de Hyundai Kona Electric in Nederland. De Hyundai Kona EV is voor de markt een belangrijke auto. De actieradius is dusdanig goed, dat ook de sceptici de bruikbaarheid van een elektrische auto niet langer kunnen ontkennen. Bovendien zijn ook de snel-laadcapaciteiten uitstekend te noemen. Tel daar de gunstige prijs (voor de zakelijke rijder) bij op, en je hebt een echte potentiële leasetopper.

Dat wij niet de enige zijn die de Hyundai op waarde schatten, is inmiddels behoorlijk duidelijk merkbaar. Bestel je nu een Kona EV, dan is een levertijd van meer dan een jaar niet gek. Gelukkig hebben een aantal leasemaatschappijen de auto dit jaar nog wel op voorraad. Al gaat het in alle gevallen wel om de meeste luxe variant. De comfort-editie is niet eerder dan augustus 2019 beschikbaar.

Hyundai Kona Electric in de praktijk

Uiteraard waren wij aanwezig bij de officiële onthulling van de Kona EV in Nederland. Als één van de eersten in Nederland mochten wij achter het stuur van de jongste Hyundai plaatsnemen. Voor mensen met een Hyundai IONIQ zal er weinig nieuws onder de zon te zien zijn. De Kona borduurt namelijk voort op hetzelfde interieur. Overigens helemaal geen straf om achter het stuur te gaan zitten. De lederen stoelen zitten goed en de zitpositie is uitstekend te noemen. Start je de auto, dan valt het fijne head-up display meteen op. Alle informatie is door deze optie, die overigens standaard is op de Kona EV, altijd goed in je zichtveld aanwezig, zonder dat dit in de weg zit.

De binnenruimte is te vergelijken met een Volkswagen Golf. De auto is van binnen kleiner, dan de buitenkant doet vermoeden. Daar staat tegenover dat de hoogte van de compacte cross-over wel een uitstekend overzicht van het verkeer biedt.

Rij eigenschappen

Je kunt een aardig sprintje trekken met de Hyundai Kona Electric. De volledig elektrische SUV heeft een vermogen van 204 pk en gaat van 0 naar 100 in slechts 7,6 seconden. De topsnelheid van de Hyundai Kona Electric is 167 kilometer per uur. Bovendien valt het direct beschikbare koppel valt ook bij deze elektrische auto meteen op. Voor wat betreft de de rij eigenschappen, heeft Hyundai de laatste jaren behoorlijk stappen gemaakt. De auto is weliswaar hoog, maar nooit zacht in de bochten. Ook laat de auto zich direct en met overtuiging de bochten in sturen. Al merk je op den duur wel dat de auto niet de dynamiek heeft van een hot-hatch, ondanks de acceleratie.

Voeg je in op de snelweg, dan zijn de aanwezige hulpsystemen er om je het rijden een stuk gemakkelijker te maken. De adaptieve cruisecontrol werkt zoals je het mag verwachten en de lane keeping assist is beter dan die van menig concurrent. De Kona EV houdt je niet alleen binnen de lijnen, maar probeert je ook nog in het midden van de rijbaan te houden. Het head-up display is op de snelweg een uitkomst omdat ook de navigatie-informatie op het display worden getoond. Je hoeft je ogen bij een druk knooppunt dus niet meer van de weg te halen.

Design en interieur Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric heeft een opvallend en sportief design. Opvallende details zijn de gesloten grille, de 17 inch lichtmetalen velgen en de LED-dagrijverlichting. De Hyundai Kona Electric is 1.8 meter breed, 1.57 meter hoog en 4.18 meter breed. Wat betreft de kleuren heb je de keuze uit: Chalk White, Dark Knight, Tangerine Comet, Ceramic Blue, Pulse Red, Acid Yellow en Galactic Grey. Je kunt zelfs variëren in de kleuren voor het dak en de buitenspiegelkappen. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren Dark Knight, Chalk White en Phantom Black. In totaal zijn er maar liefst 21 combinaties mogelijk.

Interieur Hyundai Kona Electric

Opvallend aan het interieur is dat de pook ontbreekt. Door middel van de knoppen kun je de Hyundai Kona in de verschillende rijstanden zetten. De volledig elektrische SUV heeft voldoende beenruimte zowel voorin als achterin. De inhoud van de bagageruimte is 332 liter of 373 liter. Je kunt voor het interieur kiezen uit de kleuren zwart of een drie kleurencombinatie met Blue en Grey. Wat betreft de materialen is er keuze uit stof, leder, synthetisch leder of een combinatie tussen beiden.

Opties Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric is van de nieuwste moderne technologie voorzien. Zo heeft de volledig elektrische SUV onder andere een head-up display, 7-inch of 8-inch multimediasysteem met touchscreen, achteruitrijcamera en Apple CarPlay/Android Audio. Bovendien kun je via een inductielader draadloos je smartphone opladen. Ook ontbreekt het de Hyundai Kona Electric niet aan goed geluid. De Fashion en Premium versie hebben een audiosysteem van Krell. De volledig elektrische SUV beschikt over allerlei rijhulpsystemen en veiligheidsopties waaronder cruise control, voetgangersherkenning, Lane Keeping Assist en Driver Attention Warning.

Hyundai Kona Electric levertijd 2018

Wil je graag een Hyundai Kona Electric leasen? Op dit moment is er minimale levertijd van een jaar voor de Hyundai Kona Electric. Als EV-expert zagen wij deze hype rondom de Hyundai Kona Electric al in een vroeg stadium aankomen en hebben voldoende voorraad beschikbaar. Geen jaar wachten, meteen rijden! Je kunt in september 2018 nog in een Hyundai Kona Electric stappen. Bestel ‘m meteen via zakelijkelektrischleasen.nl. De eerste Hyundai Kona Electric’s (Premium) worden medio augustus/september uitgeleverd.

Bijtelling en prijs Hyundai Kona Electric

Voor deze volledig elektrische SUV betaal je in 2018 slechts 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. In 2019 veranderen de regels als het gaat om de bijtelling voor elektrische auto’s. In 2019 betaal je 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro en 22% over het resterende bedrag. De veranderende bijtellingregels hebben geen invloed op de bijtelling voor de Hyundai Kona Electric vanwege de gunstige vanafprijs. De Hyundai Kona Electric heeft een vanafprijs van 39.195 euro (Comfort), 41.195 euro voor de Fashion-uitvoering en de Premium versie is er vanaf 44.995 euro.

Actieradius Hyundai Kona Electric

De actieradius van de Hyundai Kona Electric is veelbelovend. Volgens de WLTP-testnorm heeft de volledig elektrische SUV, met een accupakket van 64 kWh, een actieradius van 482 kilometer. Onze eigen ervaringen zijn dat dit in de praktijk neerkomt op ongeveer 350 tot 400 kilometer. Hyundai geeft aan dat de 64 kWh versie, 15,2 kWh per 100 km verbruikt. De Hyundai Kona Electric is voorzien van een warmtepomp. Hierdoor wordt het interieur verwarmt en tegelijkertijd het energieverbruik met 55% verlaagd. Tevens heeft de volledig elektrische SUV een batterijverwarming. Waardoor de batterij van de auto automatisch gekoeld of verwarmd wordt. Dit is nodig om de optimale levensduur en prestaties te waarborgen.

Je kunt de Hyundai Kona Electric opladen via de openbare laadpunten, via een laadpunt thuis of via een snellaadstation. De volledig elektrische SUV kan maximaal met 70 kWh snelladen. In slechts 54 minuten is de accu weer voor 80 procent opgeladen.

Hyundai Kona Electric leasen?

Wil je de Hyundai Kona Electric leasen in 2018? Dat kan. Wij hebben voldoende voorraad beschikbaar. In de kleuren Chalk White, Ceramic Blue, Tangerine Comet, Acid Yellow en Pulse Red. Bekijk het actuele aanbod en bereken meteen het leasetermijn per maand op zakelijkelektrischleasen.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *